Grimsås IF - Ljungsarps IF 3-1 (1-1)
2015-08-23 19:13
I fredags mötte vi Ljungsarp i en så kallad Enkronas-match! Företag och privatpersoner betalade entrén för alla åskådare. Det var fint väder, förmatch med F10, hastighetsskjutning, tacoförsäljning både före och efter matchen, hamburgergrillning samt vanliga kiosken öppen, med andra ord upplagt för folkfest. Det kom drygt 400 personer och tittade på detta derby som vi till slut vann stabilt med 3-1.
Ljungsarp gjorde 0-1 ganska tidigt och firade som om det vore VM-final, självklart kul att göra mål, speciellt i ett derby, men som alla vet pågår en match i 90 minuter. Vi tog över spelet mer och mer, men vår kvittering dröjde till minut 44 då vi fick en straff efter att Henrik “Hagge” Haugeröd blev nertacklad i straffområdet!
Simon Löf satte den behärskat mitt i mål efter att ha väntat ut målvakten.
I paus pratade vi om att höja bolltempot i passningarna och även att spela lite längre pass för att trötta ut motståndarna. Detta gjorde vi och som tidigare sagt så är en match 90 min. lång och det krävs lite kondition för att orka hela matchen. Vi orkade och Hagge gjorde 2-1 i 61:a minuten, en långboll som slutade med en kamp mellan deras målvakt och en back, Hagge hade bestämt sig för att den bollen skulle in och var hetast av de tre i den situationen och tåade in bollen i tom bur.
7-8 minuter senare var det dags för Matchens Stjärna att punktera matchen och fastställa slutresultatet till 3-1. På ett inspel från vänster klackade Andreas Eriksson in bollen snyggt förbi målvakten och förutom det målet så var han i stort sett överallt på plan och vann boll, fördelade passningar med precision och vann alla sina nickdueller m.m.
I övrigt en stor eloge till alla i laget där vi återigen kan byta in flera yngre killar som får känna på A-lagsspel.