F04/05 0-3 förlust mot Gnosjö
2017-09-17 19:46

I fredags var F04/05 på besök i Gnosjö som var ofina nog att vinna med 0-3 efter 0-2 i paus. Gnosjö var lite hetare än oss och vann rättvist. Vi är fortfarande lite försiktiga i närkamperna och vågar inte ta för oss som man måste för att vinna. Nästa match är hemma mot Bor och den spelas på torsdag.

Tränarna sammanfattar
2017-09-10 13:10
Ny förlust för F04/05 trots bra spel.

I hällande regn spelade F04/05 i fredags hemma mot Unnaryds GoIF. Matchen slutade med seger för Unnaryd med 4-2. Känns lite snöpligt då vi trots allt gör en bra match men slarv från vår sida gjorde att Unnaryd kunde göra några enkla mål i början av matchen. I andra halvlek spelade vi stabilt och kunde med lite tur gjort flera mål till. Vi missade bl.a. en straff. Våra mål gjorde av Tilda Eriksson och My Johansson.

Förlust för F04/05 mot Forsheda IF.

Söndagens hemmamatch mot Forsheda hade två ansikten. Första halvlek var jättebra. Vi vårdade våra passningar hjälpte varandra och lät inte Forshedas duktiga forwards dominera. I andra halvleken var det tvärt om. Dåligt passningspel och vi släppte in alldeles för enkla mål då vi inte jobbade som ett lag. Slutresultatet blev 1-6 efter 1-1 i paus. Linn Lidh gjorde vårt mål.
Intensiv fotbollsvecka
2017-08-18 13:48
Tjejerna har denna vecka hunnit med en träning och två matcher. Tränarnas tankar om matcherna kommer här:

Uddamålsförlust för F04/05.

Onsdagens match mot Gnosjö IF slutade med förlust 2-3 efter 1-2 i paus. Gnosjö startade matchen med att stressa oss och till en början slog vi bara ifrån oss. Efter 0-2 avtog Gnosjös presspel och vi kunde flytta upp spelet och började även att skapa chanser. Valentina Kabsri reducerade till 1-2 före paus och vi fick ny energi. I andra halvlek fick vi igång ett bättre passningsspel och vi vågade hålla i bollen och därigenom skapade vi en hel del chanser men Gnosjö hade en bra målvakt som gjorde ett antal räddningar. Vårt andra mål gjordes i slutet av matchen genom Agnes Rydin. Var och en av våra tjejer utvecklas hela tiden och det är roligt att se att vi även blir bättre och bättre som lag.

Förlust mot Bredaryd/Lanna F04/05.

Andra matchen på två dagar slutade med förlust mot Bredaryd/Lanna med 0-4 (0-3) Mot resultatet är inget att säga om då Bredaryd/Lanna var det bättre laget. I den första halvleken var vi tillbaka i gamla "synder" lite rädda i närkamperna, blir stressade och vågar inte hålla i bollen. Andra halvlek betydligt bättre men vi var denna gång lite uddlösa i avsluten. Nu tränar vi på och laddar för nästa match mot Gislaveds IS hemma på Grimsborg.
Höstens premiärmatch avklarad
2017-08-10 10:54
Det blev en trygg 2-0 seger när Bor stod för motståndet borta på Rastavallen. Tjejerna hade helt klart varit ursäktade för om de kommit med trötta ben till dagens match då merparten av dem haft fotboll på schemat sex av de sju senaste dagarna men detta var inget som märktes av. Snarare var det tvärtom, tjejerna visade på härlig inställning och kämpade mycket väl i värmen.

Tilda Eriksson stod för de första målet som kom en bit in i första halvlek genom att hon tog sig genom Bors försvar och med härlig självsäkerhet sköt bollen bakom målvakten. Tjejerna rullade bollen väl genom hela laget även om det stundtals fanns en tendens till att krympa ihop laget kring mittcirkeln istället för att nyttja kanterna. Avgörande 2-0 målet kom i andra halvlek genom väl slagen hörna av Tilda Eriksson som med lite hjälp av Bors backlinje kunde leta sig fram till Linn Lidh som distinkt sköt bollen i mål. I slutet av andra halvlek gjorde Bor tappra försök för att komma ifatt men tack vare tryggt försvarsspel och med god insats från Ida Abrahamsson som mycket bra ankare längst ner så höll tjejerna undan till seger.

Det är extra roligt att stå vid sida av och följa tjejerna när de rullar boll, visar att de har roligt på plan och peppar varandra framåt - det är då fotbollen är som roligast.

Nästa gång vankas de ännu en premiär då det är dags för  första hemmamatchen på Grimsborg. Denna går av stapeln 16/8 kl 18.30. Hoppas vi ses då!!

//Vikarierande coacherna Marie o Veronica
Så kom den då äntligen...
2017-05-26 08:21
I onsdags tog vi vår första seger hemma mot Bor. Vi vann med 2-0 efter 0-0 i paus. Vår första halvlek var bra. Vi hjälptes åt, pratade, vann närkamper och vi försökte att passa oss fram till motståndarmålet. Det var bara målen som saknades trots ett antal chanser. I den andra halvleken skulle vi fortsätta att spela som i första men vi skulle vara lite mer noggranna i passningarna och ta det lite lugnare när vi fick en målchans. 1-0 målet var riktigt, riktigt snyggt. Cassandra hittade Valentina i en djupledslöpning och avslutet från Valentina var helt perfekt. Bor flyttade nu upp folk för att få till en kvittering men fortsatt bra försvarsspel gjorde att vi kunde ställa om snabbt och kontra. Minou gjorde 2-0 och vår första seger var ett faktum. Ett stort plus till samtliga tjejer idag! Bra domare var Peder.
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Grimsås Idrottsförening, 16/02 20:44 
Grimsås Idrottsförening, 11/02 18:35 
Grimsås Idrottsförening, 08/02 08:51 
Grimsås Idrottsförening, 02/02 08:58 
Grimsås Idrottsförening, 23/01 08:27 
Grimsås Idrottsförening, 17/01 08:26 
 
Sponsorer
Gräsroten