Referat: Svenljunga IK - Grimsås IF
Förlust mot Svenljunga
2019-07-03 22:07, Senior

Svenljunga IK - Grimsås IF 3-2 (3-0)
Första halvlek vill jag knappt skriva om.
Vi har dåligt snack, kommer fel i positioner.
Oaggressivt.
Vi gör Svenljunga bra som rullar boll och är snabba i huvudet och fötterna.
3-0 till Svenljunga i halvlek kom vi undan med.
Vi tar ett snack i halvlek och vi kommer ut som ett nytt lag.
Alla rycker upp sig plus att vi byter in Anton Ek som tyvärr har varit skadad ett par veckor.
Han kommer in med energi och vi får ett mål tidigt från Albert Tholin som slår ett inlägg i mål.
Casper Björk byts in och slår en frispark direkt i mål från 40 meter.
Vi har 2 eller 3 i målramen plus ett par frilägen men får inte in bollen.
2 slumpmål är vad vi lyckas med.
Matchen slutar 3-2.
Oerhörd besvikelse i laget men vi har en och en halv månad att slicka såren på.

Anton Ek

Referat: Sjötofta IF - Grimsås IF
Sjötofta IF - Grimsås IF 1-5 (1-3)
2019-06-28 22:27, Senior

Seger mot Sjötofta. Puh! Mer lättnad än glädje.
Vi börjar matchen väldigt dåligt defensivt med hela laget. Tvåa på dom flesta bollarna. Följaktligen kommer också målet i baken efter 8 min. Lite turmål men rättvist.
Offensivt var det en väckarklocka och vi skapar många målchanser.
Det tar 26 min innan vi får in första bollen genom Ludvig Johansson.
Då slappnar vi av lite och gör 2 mål till innan halvlek genom Rasmus Hidgård och Sebastian Folke.
I andra halvlek radar vi upp chanser men Sjötofta offrar sig heroiskt i straffområdet.
Fyran kommer i minut 76 av Henrik Haugeröd som skallar in den snyggt. Higge avslutar med ett mål i slutet.
Vi hade inte det rätta fokuseringen stundtals idag och det är ju en viktig ingrediens i fotboll. Men vi vinner stort ändå och det är en styrka.
Sjötoftas innermitt gör en bra match.
Domaren gör en bra match också.
Måste berömma planskötaren också. Bästa planen jag sprungit på på många år.

Referat: Grimsås IF - Dannike IK
Grimsås IF - Dannike IK 2-0 (2-0)
2019-06-19 21:15, Senior

3 sköna poäng till!
Idag satt inte spelet som vi ville.
I första slog vi bort väldigt många passningar där vi gjorde det lite för svårt. Men Rasmus Hidgård lyckas att kriga in första målet efter en halvtimme. Det var förlösande.
Det gjorde att vi slappnade av lite. I slutet på första halvleken får Albert en boll på kanten och slår ett perfekt inlägg till Hidgård som kommer perfekt vid första stolpen.
Andra halvlek är spel mot ett mål där Dannike är väldigt trötta men vi krånglar till det och är omständiga.
Vi borde ha satt ett par till men matchen slutade 2-0.

Anton EK

Karl Andersson

Referat: Månstads IF - Grimsås IF
Månstads IF - Grimsås IF 0-4 (0-1)
2019-06-03 20:58, Senior

Bortamatchen mot Månstad slutade med vinst.
Det var lite ställningskrig i början och det var nära Månstad fick in bollen. Men efter en halvtimme får vi en straff. Vi slår ett inlägg som en i hemmalaget tar med handen. Kröken slår in straffen säkert i hörnet.
I andra halvlek får vi 2-0 ganska tidigt genom Christoffer Sandquist. Efter det orkar inte Månstad stå emot och vi trycker in både trean och fyran av Ek och Hidgård.
Skönt att kunna slappna av sista kvarten då vi fick rasta dom flesta på bänken. Det är skönt att det är 17-18 spelare som vill slåss om platserna.

Henrik Haugeröd

Referat: Grimsås IF - Högvads BK
Ah, vi tar väl en uddamålsseger...
2019-05-29 21:28, Senior

Grimsås IF - Högvads BK 1-0 (0-0)

Vinst mot Högvad med 1-0! Första halvlek var en blek historia med få målchanser. Rasmus Hidgård får en bra chans efter ett fint inlägg från Albert Tholin men målvakten gör en bra parad. Spelet är lojt. Jag känner igen det sen man spelade förr, man är taggad men får inte ut det. Lite dålig rörelse som resulterar i svåra eller dåliga passningar. Försvarsspelet är dock ok. Vi har en oerhört stabil målvakt i John Östlund.
Vi pratar ihop oss i halvlek och kommer ut som ett betydligt bättre lag. Anfallsspelet blir bättre och det resulterar i ett mål. Anton Ek får en fin djupledslöpning där han har en fin förstatouch och lägger in den fint. Rasmus Hidgård är ett ständigt orosmoment och vaskar fram några chanser. Helt klart visar vi mental styrka när vi steppar upp efter första halvlek.

John Östlund