Boka in lördagen 18/11
2017-09-25 15:28

Boka lördagen 18/11

Stor Fotbollsbankett för ung som gammal. 

Mer detaljerad information kommer senare😊

Alla är välkomna!!

Styrelsen

Halloweensprånget 2017
2017-09-23
Anmäl ditt lag till kansliet nu, glöm inte att boka in dig på tacobuffen! :-) 
Grimsås IF - Ljungsarps IF 1-2 (1-1)
2017-09-22 10:44

Dukat för fest! Enkronasmatch, fredag, derby, elljus, publikfest men något gick snett…… 329 personer hade i fredags tagit sig till Grimsborg för enkronasmatch. Tack till er och tack till sponsorerna som valt att sponsra valfri summa per åskådare. Matchen mot grannbyn Ljungsarp slutar med bortaseger (1-2) efter mål av David Johansson. Vad finns det att säga om matchen?

Ja, dukat för fest var det absolut samt chans att ta kvalplatsen. Men tyvärr lyckades vi inte bjuda publiken på något storspel och kvalplatsen känns som den nu definitivt är utom räckhåll. Vi faller helt på vår ineffektivitet framför mål. Vi skapar och kommer till mkt bra lägen där vi ska göra mål, men antingen missar vi eller så står Ljungsarps målvakt i vägen som för övrigt gör en bra match. Vi är det bättre laget men när vi inte lyckas göra mål på alla de chanser vi skapar så sprider sig en viss form av panik i laget. Och det sätter sig i killarna. Till slut är vi tvungna att flytta upp folk och då blir vi sårbara bakåt vilket gör att de kan kontra in sitt segermål. Känns riktigt surt just nu.


Fanns det någon spelare som gjorde det lilla extra under kvällen? Emil Karlsson tycker jag gör en bra match likaså David Johansson som stod för vårt mål.

 

Nu kvarstår två matcher som dessutom är hemmamatcher, först ut är tabelljumbon Hällstad och därefter Dannike.

Vi ska göra allt för att avsluta så bra vi kan.

Hestra/Grimsås Dam - Smålandsstenar/RÅS LB U 3-1 (1-0)
2017-09-19 07:40
FOTBOLLSGODIS!
Fint väder, mycket publik o vinst!

Vilken dag detta skulle bli....
Söndersliten regnplan från herrderbyt kvällen innan, reparerades kl 07.30 av coach Björk ihop med förvaltningen (B Rydin o K-H Andersson) till en plan i stil med Camp Nou:)

Uppladdningen för spelarna började sedan kl 11....med Loppisförberedelse till kaklotteriet o caféet! där "damerna" skulle sälja fika till alla köpsugna kunder på loppisen......o som de sålde!! 
Nog var man orolig att benen skulle tröttas ut till matchen kl 16 men med hemlagad kanonmat av Ingela o Patrik så var vi laddade till max!

Matchplanen var att satsa offensivt med spelsystem 4-3-3 vilket var väl förankrat i truppen. Vi pressade återigen mycket i början för att tappa lite till ett ställningskrig på mitten...med favör oss där vårat mittfält erövrar boll ofta.

Vi har bra koll på deras unga duktiga spelare o har mest boll men skapar inget av kaliber, tills en kanonbra hörna slås av Filippa, där den reslige Josefin nickar in 1-0. (42:amin) Där o då blir det historia! 
Hon gör sitt första mål någonsin!! Lycka naturligtvis:)

I Andra halvlek ändras lite taktik där misstanke om press från motståndet skall ske. Precis så blir det....Motståndet flyttar upp spelare o skapar oro....vi flyttar ner en forward för att bryta tidigare men får svårt att bemästra detta tufft spelande lag.
Ganska välförkänt gör de också 1-1. 

Vi samlar oss bra, där vi också börjar spela på ett schysst aggressivare sätt. Vilket gör att vi återigen känner en bekvämare känsla i spelet o chanserna kommer. 
Vi skapar riktigt fina kombinationer där Vendela drar till med ett rappt skott/inlägg som motståndare får på benet. Vilket ställer målvakten o bollen rullar in, 2-0 (73:e)
Avsparken hinner knappt slås innan vi pressar bollen mot deras mål , där Elin M är påpassligt framme o stör målis som inte får kontroll på bollen. Elin gör en snurrdragning i händerna på målis till ett helt öppet mål....Där bommar man sällan, vilket gör att hon sätter 3-1. (74:e)

Med kvarten kvar känns det tryggt men motståndet ger inte upp....vår backlinje verkar vara ofokuserade o släpper deras unga o snabbe forward (född -05!! ) som rakar bollen i ribban från 25 meter!  -Oj oj, tänker man, 3-2 där hade satt nerv i matchen, men vi reder ut stormen o lyckas Vinna!

Tack till den stora publiken (ca80 pers) o det fina vädret som gjorde denna dag oförglömlig till spelarna. 

Publiken är gärna välkommen till Skillingaryd den 23/9 kl 15. Då har vi nämligen chansen att gå förbi dem i tabellen;)

//Coach Björk 
Sjötofta IF - Grimsås IF 2-11 (1-3)
2017-09-11 21:45

A-laget fortsätter på spåret ”obesegrade”. I fredags kom återigen en vinst, detta mot bortalaget Sjötofta IF. Sjötofta som under dagen anordnade festligheter i byn, detta satte vi guldkant på genom att bjuda på ett riktigt målkalas. Slutresultatet skrevs till 2-11 och med fem olika målskyttar, Leotrim Alija X2, Jakob Falk X2, David Johansson X3, Richard Lundgren X2 och Anton Ek X2. 

Huvudtränare Dony Larsson som var bortrest ersattes av andretränaren Surken Sandqvist och lagledaren Dan Henriksson. Vad tycker du om matchen i sin helhet, Dan? 

Jag tycker vi gör en bra match där grabbarna kämpar från första minut till matchen är slut. De nöjer sig inte bara för att vi leder stort utan vill verkligen köra på och det märktes. Riktigt kul med många målgörare. Jag tror vi kunnat göra ännu fler mål om det inte regnat så mycket innan matchen. Det halkades lite här och var. Lite onödigt att släppa in två mål kan man tycka men det får jag och Kent ta på oss som gjorde lite väl många byten tätt inpå varann.


Vem skulle du ge matchens stjärna?

Jag tycker alla kämpade på bra men vill ändå ge den till Max som kämpar på bra på mitten och kommer med mycket positivt snack.


Har du något att hälsa publiken inför fredagens derby mot Ljungsarps IF? 

Kom och stötta oss. Än lever hoppet om en kvalplats till division 5.


Nästa match är som sagt nu på fredag hemma mot Ljungsarps IF, återigen en otroligt viktig match. Laget ligger på tredjeplats 3 poäng efter Månstads IF. Matchdagen till ära är det enkronasmatch vilket betyder GRATIS INTRÄDE, sponsorer går in och betalar valfritt belopp per åskådare. Detta medför ett extra klirr i kassan för Grimsås IF och vi kan fortsätta bedriva vår anrika klubb framåt mot nya mål! 

Så, fredag den 15/9 klockan 19:00 Grimsborg! Din medverkan är otroligt viktig.

Hamneda GIK - Hestra/Grimsås dam 1-6 (1-3)
2017-09-11 10:35
Bottenmötet i damfyran spelades på en regntung plan....
Skulle orken vara avgörande??

I alla fall så var taktiken att ha många spelare på hela planen (4-3-3) o låta bollen göra jobbet.
Vi började bra o skapade chanser direkt, utdelning kom också i 4:e min av Ida A, hårt i huvudhöjd mellan målvakt o stolpe!
Trots 0-1 tidigare tappade vi fokus o lät Hamneda komma in i matchen med deras stora o robusta spelare, dessa skapade vassa chanser men inte i mål, ännu....
Vi reder ut stormen....får lite frisparkar o hörnor av bra kvalité där Mathilda knäar bollen från nära håll i stolpen-utmed linjen-i mål, 0-2! (22:a min) 
Andrum kändes det som, men Hamneda pressar återigen o sätter 1-2 i 30:e med distansskott i bortre burgaveln, snyggt!
Vi återtar komandot men blir avblåsta för
offsider bl.a. där deras spelare serverar oss med friläge!!?
Men efter en tilltrasslad situation utanför straffområdet drar Hilda på en kanon o vips kom utdelning till 1-3 (43:e)

Justering inför andra, med byten för att höja tempot o köra slut på motståndet var tanken.
Halvleken hinner knappt börja föränn Cornelia löper ifrån backarna, drar på en sträckt vrist som går hårt över målis, 1-4 är ett faktum!

Hamneda kommer sen att tappa hoppet.....
kommer mer o mer med fula knep, sena tacklingar o diskutioner inom laget bl.a
Där dessutom planen också börjar tappa fästet;)
Vi utnyttjar detta till våran fördel positivt o 2 snabba kanoner från 17-22 meter resulterade i både 1-5 av Elin M o återigen Hilda 1-6 (66:e o 67:e min)

Resterande tid blir transportsträcka, där vi borde stött in någon mer boll men planen spelade spratt när regnet tilltog ännu mer:(

Bra taktisk match igen! Konditionskrävande men där ALLA fungerar som ett stort kollektiv! vilket Smålandsstenar/RÅś lag skall få känna på på "Borgen" den 16/9 KL 16:00!

Sista hemmamatchen 2017, kom o stötta!!

//Coach Björk 

Nyheter från våra lag
F 02-03, 24/09 17:59 
P 04-05, 21/09 23:06 
F 06-07, 20/09 00:39 
F 02-03, 18/09 23:18 
F 04-05, 17/09 19:46 
 
Sponsorer
Gräsroten