Tranemo IF - Grimsås IF 0-3 (0-1)
2017-07-08 16:24
Vinst i derbymatchen mot Tranemo IF med 0-3, en oerhört viktigt och skön seger inför sommaruppehållet. Återigen är målskyttet fördelat på tre olika spelare, Richard Lundgren, Anton Ek och Jonas Larsson var de tre som hittade nät! Resultatmässigt känns det som en stabil seger, hur var matchbilden? 

Matchbilden var precis så som vi ville ha den. Vara stabila i defensiven och gå framåt när det blir läge.
Tranemo försökte men var aldrig i närheten av att vinna denna match. Och idag gjorde vi inga individuella, avgörande misstag som vi gjorde förra gången vi möttes, där vi själva bjöd dem på tre mål. Så segern var välförtjänt och viktig för vår del.
Också riktigt kul när skyttet har lossnat för killarna samtidigt som vi håller tätt bakåt trots att tre ordinarie backar är borta denna match. Visar att vi har en bred trupp.

Någon som utmärkte sig och blir krönt till matchens stjärna?

Tycker återigen att laget och killarna gjorde det bra. De slet för varandra på ett positivt sätt matchen igenom. Men stjärnan får nog Hagge igen med sitt riktigt stabila spel samt att hålla en helt ny backlinje på sina axlar.

Laget går nu på välförtjänt sommaruppehåll, skulle vi kunna få en liten summering av vårsäsongen? 

Jag tycker killarna har gjort det bra så här långt. Vi har varit mkt folk på träningarna med positiv anda. Vi har utvecklats och hittar mer och mer hur vi vill spela vår fotboll. Förlusterna som vi har haft kan jag inte beskylla killarna för utan tar på mig dessa själv eftersom jag har bollat med olika uppställningsvarianter. Men det har utvecklat både mig och killarna på ett positivt sätt. Nu får vi en välförtjänt vila och vi ser fram emot när säsongen kör igång igen.

Nästa match spelas den 20/8 klockan 15:00 hemma mot serieettan Äspereds IF, på återseende! 

Ha en skön sommar! 😊
Matchreferat X2 för damlaget!
2017-07-05 07:43
Täta matcher på schemat!

Hillerstorp-Hestra/Grimsås 3-0 (3-0)
Serieledande Hillerstorp borta var taktiken redan spikad!
De hade en duktig målvakt o spelmotor på innermitt som kuggar o dessa skulle elimineras effektivt. Vi skulle överraska med hög press från början o ta tillvara på deras hemåtspel till deras målvakt... Det höll på att resultera direkt till oss om keepern inte reflexräddat i stolp-roten :( Gamplanen skötte vi galant fram tills 27:e minuten då de pressar fram en kontring o rullar in 1-0 lite överaskande o av bara farten ökar de både till 2-0 o 3-0 inom 9min!! på sådana sätt som topplag med mer tur får in sina bollar på!
Resterande matchen är det ett ställningskrig på mitten med fördel H/G för stundtals är vi nära att fixa reducering men matchen slutar tyvärr 3-0 o kanske rättvist med tanke på vår ineffektivitet framför mål. 

Hestra/Grimsås-Plitvice 3-5 (2-4)
Plitvice hemma var gameplanen också spikad tidigt. Köra med full fart för att trötta ut dem inför 2:a halvlek!
Även här var det en tongivande motspelare som stack ut i form av skytteliga ledare o striker på topp. Tuffa tag väntades men detta uteblev o mer fart o teknisk fotboll faktiskt:)
Gameplanen höll tyvärr bara i 4 min då strikern gjorde 0-1..... vi replikerade som tur var omgående i 7:e till 1-1, men lite oskärpa och utan tuff markering så vips 1-2 i 12:min. 

Vi taggar till igen och spelar mer diciplinerat och skapar fler chanser o många borde resulterat...men våran oförmåga att göra mål är häpnadsväckande tråkig historia!
En stolpträff, bommad straff något friläge m.m.
Där emellan gjorde de tyvärr också 1-3
Vi lyckas dock till slut få en 2-3 reducering o fortsatte pressa men....en rensning av Plitvice försvar till skyttedrottningen var oroveckande o vips så strutar hon ytteligare en gång 2-4! :(

2:a halvlek börjar med bra fart, nästan omgående får vi chanser av god kaliber. 
Här är vi rejält taggade. Även om Plitvice är starka i närkamperna så går de redan nu på knäna av trötthet....ganska lätt att spela runt!!
Vi har nog 20 målchanser i matchen o lyckas forcera in 3-4 till slut o pressar nått oerhört, men bollen vill alltså ALDRIG in verkar det som:( 
Vi får ytterligare ett mål i baken på en kontring till denne vindsnabbe o starka forward så matchen slutar 3-5. Totalt missvisande och skulle, OM vi satt våra chanser kanske blivit 15-8 lr något till våran favör.??!??

Vi tar med oss att vi orkar i 90min, samt spelar fantastisk fotboll fram till boll uslingen skall in i nätet. Om nu "trollet" skräms iväg så tror jag proppen släpper totalt för målfabrikationen framåt!

Nya tag för premiär på "BORGEN" på Torsdag 6/7 kl19 mot Skillingaryd.

/Coach Björk


Grimsås IF - Redvägs FK 1-3 (0-1)
2017-07-05 07:41

Tung förlust mot Redväg efter en positiv trend utan förluster, 1-3 blev slutresultatet och målet gjordes av Richard Lundgren. Efter 22 minuter blev Karl Andersson utvisad och största delen av matchen spelades med 10 man på plan. Hur såg matchbilden ut?

Riktigt tungt. Vi visste att Redväg har kapacitet och kan ställa upp med ett bra lag men det blir än tuffare när vi får en man utvisad också. Domaren valde att ge dem tre favörer i en och samma situation, med avslut, utvisning och straff. Vilket de förvaltade väl. Det var jämt skägg både före och efter den situationen men med en man mindre klarade vi inte av att vända på resultatet. Tyckte ändå att vi hade tryck på dem efter vår reducering, med ytterligare chanser och skott på stolpens insida. Närmare lyckades vi inte ta oss tyvärr.


Vem skulle du vilja ge matchens stjärna?

Matchens stjärna tycker jag Robin Ekdahl förtjänade efter bra försvarspel och härligt positivt anfallsspel. Startade många bra anfall genom honom.


Nästa match spelas nu på onsdag (5/7) klockan 19:00 borta mot Tranemo.

Marbäcks IF - Grimsås IF 3-8 (2-3)
2017-06-27 14:17

Återigen vinst efter förra omgångens kryss. Igår blev det vinst mot Marbäcks IF med 3-8. Ledning med 0-2 efter 12 minuter men Marbäck kom igen och kvitterade till 2-2 i den 24 matchminuten. Kände ni er någon gång hotade vid ställningen 2-2?

Nej det tyckte jag inte. Däremot kändes det mer som en frustration, vad händer? Hur är det möjligt? De har kanske en till två spelare som håller vår nivå och det ska i princip vara omöjligt att släppa in mål mot dessa. Men ändå händer det och tyvärr tre gånger om.


Det känns som att spelet börjar falla på plats och all träning ger resultat. Hur tycker du att det känns så här långt?

Som sagt, vi tränar en hel del på våra uppspel, teknik och bollhållande spel vilket har givit resultat de senaste matcherna. Nu får vi inrikta oss och repetera försvarsspelet igen, eftersom det fallerar lite för ofta. Men i stora drag är vi på rätt spår och jag ser fram emot kommande matcher, så det känns bra. Dessutom börjar truppen bli hel igen efter diverse skador, sjukdomar och frånvaro.

 

Åtta mål framåt och sex olika målskyttar, starkt jobbat! Vem skulle du vilja ge matchens stjärna?

Alltid kul med flera målskyttar, och det känns som att vi har fått en större bredd på det också. Gör man mål får man ett gott självförtroende också som vi behöver i laget och bland spelarna. Matchen stjärna får åter igen bli hela laget. Killarna lyfter sig på flera punkter under matchen, så jag kan inte ta ut någon enstaka spelare i detta fallet.

 

Nästa match spelas nu på lördag hemma på Grimsborg 1/7 klockan 15:00, Redväg kommer på besök!

Återigen en mycket viktig match för vår del om vi nu ska få en spännande höst. Vi har revansch att uthämta efter en förlust borta som svider än idag. Vi kommer vara laddade och jag hoppas Grimsås stöttar oss denna match och kommer ner till Grimsborg och hejar fram oss till seger på lördag =)

Dannike IK - Grimsås IF 1-1 (0-1)
2017-06-26 10:47

Första kryssmatchen gjord, 1-1 mot tabelltrean Dannike. Målet gjordes av Emil Karlsson i 34 matchminuten på straff, samme man blev även utvisad efter två gula i 75:e minuten. Hur såg matchbilden ute före respektive efter det röda kortet?


Första halvlek började trevande där båda lagen kände på varandra. Och ju mer tiden gick så tycker jag att vi styrde spelet dit vi ville. Dannike har några anfall men inget som var oroande. Vi skapar flera anfall och har nått bra läge där vi kan ta ledningen. Det kommer istället genom en regelrätt straff som då Emil Karlsson placerar i mål. En stabil och bra förstahalvlek vinner vi helt rättvist. Andra halvlek börjar vi lika bra men Dannike tar över mer och mer och skapar fler chanser än oss och får sin straff som de jobbat ihop men bränner den. Här någonstans tappar vi vårt trygga spel och Dannike kan fortsätta trumma på samt att vi får Emil Karlsson utvisad när det återstår ca en kvart kvar. Samtidigt så är Dannike svaga i sina avslut och det känns ändå som att vi kommer klara detta. Och som på tok för många gånger tidigare så är det vi själva som servar motståndarna på deras frilägen och då gör de mål. Bittert absolut men rättvist om man tittar på hela matchbilden.


Några nyckelspelare borta pga olika skäl, hur tyckte du laget skötte sig överlag? Vem skulle du vilja ge matchens stjärna? 


Laget spelade klokt och anammade det vi tränar på just nu vilket gör att vi utvecklar oss och får ett mer stabilt spel. Det finns mer att jobba på och det är detta som är det roliga med fotbollen att man hela tiden utvecklas och blir bättre dels som lag och som spelare. Jag tycker hela laget gör en bra insats och det var ingen som föll ur ramen på något sätt. Matchens stjärna får bli hela laget denna gång.


Laget ligger nu på en sjätte placering i tabellen och har skrapat ihop 16 poäng. Nästa match spelas 1/7 klockan 15:00 på Grimsborg, Redväg står för motståndet.

Hällstads IF - Grimsås IF 0-7 (0-3)
2017-06-19 13:57

Seger mot tabelljumbon Hällstad med 0-7, fyra mål av Richard Lundgren. Kan du sammanfatta matchen? 7 mål framåt och tätt bakåt, det känns som att målskyttet släppt? Extra skönt att målen är fördelade över olika spelare!

Vem skulle du vilja ge matchens stjärna?


Matchens stjärna får absolut Richard Lundgren efter sina fyra mål, och han låg dessutom bakom mkt i vårt anfallsspel. Stort plus till Richard! Matchen i övrigt utspelade sig som vi hade tänkt oss med bred fotboll och offensivt spel. Hällstad hade inte mkt att säga till om, det var vår match från början till slut. Vi fick ett regelrätt mål bortdömt samt en solklar straff som domaren valde att blunda åt och två helt självklara mållägen som vi sumpade, vilket hade givit oss ytterligare fyra mål med tanke på målskillnad i slutändan. Men jag är helt nöjd med vårt sätt att bygga upp anfallen och att även avsluta dem på bästa sätt med sju mål. Det är kul när träning ger resultat.

Matchens stjärna får absolut Richard Lundgren efter sina fyra mål, och han låg dessutom bakom mkt i vårt anfallsspel. Stort plus till Richard! Matchen i övrigt utspelade sig som vi hade tänkt oss med bred fotboll och offensivt spel. Hällstad hade inte mkt att säga till om, det var vår match från början till slut. Vi fick ett regelrätt mål bortdömt samt en solklar straff som domaren valde att blunda åt och två helt självklara mållägen som vi sumpade, vilket hade givit oss ytterligare fyra mål med tanke på målskillnad i slutändan. Men jag är helt nöjd med vårt sätt att bygga upp anfallen och att även avsluta dem på bästa sätt med sju mål. Det är kul när träning ger resultat =)

Nyheter från våra lag
F 04-05, 10/08 10:54 
F 02-03, 08/08 23:21 
Damlag, 05/07 16:19 
P 04-05, 02/07 09:08 
P 04-05, 01/07 10:44 
P 04-05, 30/06 21:35 
 
Sponsorer
Gräsroten