Marbäcks IF - Grimsås IF 3-8 (2-3)
2017-06-27 14:17

Återigen vinst efter förra omgångens kryss. Igår blev det vinst mot Marbäcks IF med 3-8. Ledning med 0-2 efter 12 minuter men Marbäck kom igen och kvitterade till 2-2 i den 24 matchminuten. Kände ni er någon gång hotade vid ställningen 2-2?

Nej det tyckte jag inte. Däremot kändes det mer som en frustration, vad händer? Hur är det möjligt? De har kanske en till två spelare som håller vår nivå och det ska i princip vara omöjligt att släppa in mål mot dessa. Men ändå händer det och tyvärr tre gånger om.


Det känns som att spelet börjar falla på plats och all träning ger resultat. Hur tycker du att det känns så här långt?

Som sagt, vi tränar en hel del på våra uppspel, teknik och bollhållande spel vilket har givit resultat de senaste matcherna. Nu får vi inrikta oss och repetera försvarsspelet igen, eftersom det fallerar lite för ofta. Men i stora drag är vi på rätt spår och jag ser fram emot kommande matcher, så det känns bra. Dessutom börjar truppen bli hel igen efter diverse skador, sjukdomar och frånvaro.

 

Åtta mål framåt och sex olika målskyttar, starkt jobbat! Vem skulle du vilja ge matchens stjärna?

Alltid kul med flera målskyttar, och det känns som att vi har fått en större bredd på det också. Gör man mål får man ett gott självförtroende också som vi behöver i laget och bland spelarna. Matchen stjärna får åter igen bli hela laget. Killarna lyfter sig på flera punkter under matchen, så jag kan inte ta ut någon enstaka spelare i detta fallet.

 

Nästa match spelas nu på lördag hemma på Grimsborg 1/7 klockan 15:00, Redväg kommer på besök!

Återigen en mycket viktig match för vår del om vi nu ska få en spännande höst. Vi har revansch att uthämta efter en förlust borta som svider än idag. Vi kommer vara laddade och jag hoppas Grimsås stöttar oss denna match och kommer ner till Grimsborg och hejar fram oss till seger på lördag =)

Dannike IK - Grimsås IF 1-1 (0-1)
2017-06-26 10:47

Första kryssmatchen gjord, 1-1 mot tabelltrean Dannike. Målet gjordes av Emil Karlsson i 34 matchminuten på straff, samme man blev även utvisad efter två gula i 75:e minuten. Hur såg matchbilden ute före respektive efter det röda kortet?


Första halvlek började trevande där båda lagen kände på varandra. Och ju mer tiden gick så tycker jag att vi styrde spelet dit vi ville. Dannike har några anfall men inget som var oroande. Vi skapar flera anfall och har nått bra läge där vi kan ta ledningen. Det kommer istället genom en regelrätt straff som då Emil Karlsson placerar i mål. En stabil och bra förstahalvlek vinner vi helt rättvist. Andra halvlek börjar vi lika bra men Dannike tar över mer och mer och skapar fler chanser än oss och får sin straff som de jobbat ihop men bränner den. Här någonstans tappar vi vårt trygga spel och Dannike kan fortsätta trumma på samt att vi får Emil Karlsson utvisad när det återstår ca en kvart kvar. Samtidigt så är Dannike svaga i sina avslut och det känns ändå som att vi kommer klara detta. Och som på tok för många gånger tidigare så är det vi själva som servar motståndarna på deras frilägen och då gör de mål. Bittert absolut men rättvist om man tittar på hela matchbilden.


Några nyckelspelare borta pga olika skäl, hur tyckte du laget skötte sig överlag? Vem skulle du vilja ge matchens stjärna? 


Laget spelade klokt och anammade det vi tränar på just nu vilket gör att vi utvecklar oss och får ett mer stabilt spel. Det finns mer att jobba på och det är detta som är det roliga med fotbollen att man hela tiden utvecklas och blir bättre dels som lag och som spelare. Jag tycker hela laget gör en bra insats och det var ingen som föll ur ramen på något sätt. Matchens stjärna får bli hela laget denna gång.


Laget ligger nu på en sjätte placering i tabellen och har skrapat ihop 16 poäng. Nästa match spelas 1/7 klockan 15:00 på Grimsborg, Redväg står för motståndet.

Hällstads IF - Grimsås IF 0-7 (0-3)
2017-06-19 13:57

Seger mot tabelljumbon Hällstad med 0-7, fyra mål av Richard Lundgren. Kan du sammanfatta matchen? 7 mål framåt och tätt bakåt, det känns som att målskyttet släppt? Extra skönt att målen är fördelade över olika spelare!

Vem skulle du vilja ge matchens stjärna?


Matchens stjärna får absolut Richard Lundgren efter sina fyra mål, och han låg dessutom bakom mkt i vårt anfallsspel. Stort plus till Richard! Matchen i övrigt utspelade sig som vi hade tänkt oss med bred fotboll och offensivt spel. Hällstad hade inte mkt att säga till om, det var vår match från början till slut. Vi fick ett regelrätt mål bortdömt samt en solklar straff som domaren valde att blunda åt och två helt självklara mållägen som vi sumpade, vilket hade givit oss ytterligare fyra mål med tanke på målskillnad i slutändan. Men jag är helt nöjd med vårt sätt att bygga upp anfallen och att även avsluta dem på bästa sätt med sju mål. Det är kul när träning ger resultat.

Matchens stjärna får absolut Richard Lundgren efter sina fyra mål, och han låg dessutom bakom mkt i vårt anfallsspel. Stort plus till Richard! Matchen i övrigt utspelade sig som vi hade tänkt oss med bred fotboll och offensivt spel. Hällstad hade inte mkt att säga till om, det var vår match från början till slut. Vi fick ett regelrätt mål bortdömt samt en solklar straff som domaren valde att blunda åt och två helt självklara mållägen som vi sumpade, vilket hade givit oss ytterligare fyra mål med tanke på målskillnad i slutändan. Men jag är helt nöjd med vårt sätt att bygga upp anfallen och att även avsluta dem på bästa sätt med sju mål. Det är kul när träning ger resultat =)

SGoIF/RÅS LB - Hestra/Grimsås (dam) 4-1 (3-0)
2017-06-14 06:04
Match i Smålandsstenar på en kanonfin plan som trots allt regn, lyckas svälja det mesta av nedrbörden.....

Vi har mött S/RÅS innan i år, både inomhus o i cupmatch.
Vi visste att de spelar tufft o i högt tempo med kraftfulla pass bl.a.

Matchstart var kl 19 men det visste tydligen inte vi!? För redan efter 6min. stod det 2-0.!!
Vi aggerade som yra höns med positionsförflyttningar utanför eget område o det resulterade i vem tar vem :( Följde absolut inte gameplan där inte....
Mot ett blixtsnabbt omställande lag, gjordes en uppryckning, där Vi började ta för oss mer o mer, vilket gjorde att spelet förlades mer mot deras mål. 
Tyvärr som vanligt, har vi inte marginalerna på vår sida till att göra mål, utan blir brutna precis vid skott ögonblicket.
3-0 kom tyvärr i 18:e min. på ett markinlägg från vårt höger som gick genom hela försvaret till deras höger ytter som rakar in i bortre hörnet. Tvära sidoförflyttningar för Elin i mål, som inte har haft en chans på något utav målen.
Trots 3-0 tappar vi inte huvudet utan trummar på o gör det bra!! Skapar fortsatt chanser som kunde resulterat till mål. 
Deras målvakt plockar dock in dessa på ett bra sätt utan o släppa en enda retur på hela matchen.
Halvlek 2  börjar.... inlägg mot oss o domaren hittar en knuff i ryggen? -varning! -straff!??
Ingen fattar något...de sätter välplacerat 4-0. Psykologi på hög nivå:(
Skam den som ger sig...Vi har ett bra sätt att spela fotboll när vi vill o det visar vi verkligen resterande matchen. Motståndarna får svårt mot slutet för orken tycks finnas för 90min i våran trupp! Efter ytterligare en fin speluppbyggnad kommer bollen till Hilda som nyper till med sträckt vrist o vips sitter kanonen i bortre burgaveln..4-1 ! (Hennes 3:e identiska likadana mål för säsongen)
Chanser till fler mål finns men strax utanför eller som tidigare nämnts deras målvakt som plockar in dem i famnen.

Vi gör trots allt en mycket bra match tycker jag! 
Men även de 6 första min. måste också spelas....

Nästa match är mot serieledarna i Hillerstorp.
Den 28/6 

//Björk

Ljungsarps IF - Grimsås IF 3-5 (0-3)
2017-06-13 13:37

Andra raka segern,

Det blev vinst för A-laget i fredagens match mot Ljungsarps IF! 3-5 med ett övertygande halvtidsresultat 0-3. De tre första målen gjordes på 7 minuter (enligt Västgötafotboll) och dessutom av tre olika målskyttar. Var de återigen ett laddat lag som ställde upp?

Absolut, det kändes att killarna var taggade och att de visste att det var viktig med tre poäng. Vi har startat flertalet matcher på ett liknande sätt, men har inte haft samma utdelning som vi fick denna match. Och här fick vi utdelning på våra tre anfall direkt. Kul för killarna och laget att göra mål och samtidigt skapa anfallen som vi gjorde under hela matchen. Det kunde blivit några mål till. Hur var matchbilden? Som sagt vi tryckte på direkt och i princip avgör matchen efter sju minuter. Dessutom har vi flertalet frilägen förutom flera bra anfall som inte resulterar i något mål. Och här är det viktigt att man har lite mer kyla i avsluten för att definitivt stänga en sådan här match. Första halvlek håller vi en högre nivå än Ljungsarp. Andra halvlek gör vi tidigt vårt fjärde mål på ytterligare ett friläge varpå Ljungsarp nu måste gå för fullt framåt och i stort sett chansspela. Och det är här vi brister genom att hamna i deras stressade spel. Vi slår bort för mycket bollar, och låter dom komma in i matchen. Men det var aldrig någon fara eller spänning i matchen. Man visste vart de tre poängen skulle ta vägen:)


5 mål och 4 olika målskyttar, det är ju alltid positivt med flera målskyttar. Vem skulle du vilja ge matchens stjärna?

Matchens stjärna tycker jag Leotrim förtjänade. En ny position för honom och som jag ser passar det honom som handsken. En mkt bra insats av Leo. Sedan är Hagge en mkt stabil spelare som höll upp backlinjen på ett bra sätt igen.


Redan nu på onsdag 14/6 spelas nästa match, Hällstad borta 19:00. Hur ser du på den?

Det är en match som efter tabelläget ser enkelt ut men att ställa ut skorna kommer inte att ge oss några poäng. Jag hoppas, även om vi har en hel del spelare borta av olika skäl, att killarna tar sitt ansvar och förbereder sig på allra bästa sätt. För tre poäng ska hem till Grimsborg.

Hestra/Grimsås Dam - Hamneda GIK 4-0 (2-0)
2017-06-07 06:31
Historisk seger!!

Damlagets första seger på 2000-talet är i hamn!
Segern skrevs till 4-0 (2-0) 
Då Hamneda stod för motståndet. 

Vi hade ett bra lag idag med goda resurser på bänken vilket är angenämt för en tränare....

Vi ville ha fart i dagens match för att trötta ut våra motståndare o det blev det..... chanserna dök upp (ett skott i "virket" bl.a.) men övrigt lite svaga skott i början bäddade för att Hamneda inte såg så "rädda"ut utan började ta för sig mer o mer, vilket fick spelet att bölja lite för mycket fram o tillbaka.
Vi tog över taktpinnen lite mer mot slutet av första halvlek o sen fick vi ett förlösande 1-0 i 40:e av Vendela. Hon var inte nöjd med detta utan hon rakade även in 2-0 i 43:e! Äntligen mål av vår för dagen nya anfallare.

Inför Andra halvlek bytte vi lite för att bibehålla ett högre tempo. 
Vi fortsatte skapa nya chanser men att bollen skulle IN visade sig vara svårt som vanligt. Efter andra skottet i virket för kvällen studsar äntligen bollen vår väg o Ida A möter bollen efter returen med en nick o vips 3-0.
Hamneda verkar mer o mer få slut på bränsle o byter hej vilt, vilket gör att vi fortsätter trumma på men även själva gå runt mer på resurserna! Ytterligere ett mål av Ida A punkterar matchen i 75:e min men vi skapar ytterligare 3-4 chanser som med bättre skärpa hade resulterat i mål....

Med 4-0 är VI absolut nöjda med dagens insats som hela Sverige flaggade för.....?

//Björk
Nyheter från våra lag
 
Sponsorer
Gräsroten