Ljungby IF B - Hestra/Grimsås Dam 2-1 (2-0)
2017-05-15 12:47
Mulen avresa från Hestra o tjejerna spekulerade om det blir underställ i dag eller inte? Åker mot den näst längsta bortamatchen till Ljungby.....hoppar ur bilen.... får en smäll i ansiktet av nästan tropisk värme!! Gott, men ändå oroväckande...
Är vi "tankade" rätt?
(Skulle med lite tur fått spelat på deras nybyggda huvudarena med Hybridgräs, men även där nere hade våren varit sen, tills idag! )

Nåväl, konstgräs - ovana - snabbt spel - tunga ben, samt svårt att komunicera på varma gummikulor (dovt ljud).....

Matchen startar i ett högt tempo där Ljungby håller i taktpinnen första 15. Sätter dessutom 1-0 på en liten snöplig lov över huvudet på Elin i bortre burgaveln.
Hänger vi med huvudet? Nä tycker inte det...!
Vi tar över lite mer av matchen, ligger rätt i positioner o har bättre komunikation än tidigare matcher:)
Skapar ett par lägen men inte annat än att deras målvakt enkelt plockar upp dem....
Spelet vänder igen.....o Tyvärr så kommer ett tilltrasslat läge i utkanten av vårat straffområde där de nästan placerar 2-0 från 20m i andra sidans stolprot. Överraskande skott?? Tungt där!
Halvlek:
Mer normal värme kl 19 o vi beslutar att trumma på, fast ligga ännu hårdare i markering deffensivt o sprida på oss offensivt.
Vi gör ett par byten tidigt i andra o ser att lite friska ben spelar enkel fotboll. Vi tar över matchen otroligt mycket o skapar chans gång på gång, dock från lite distans tyvärr.
Snackar om att bryta in mer i boxen....tillslut så kommer chansen på höger ytter där Hilda (exakt likadant mål som i Vaggeryd) bryter in i straffområdet skickar iväg en projektil, där "målis" inte orkar hålla bollen utan tappar in den. 2-1 i 56:e min. :) :)
Är vi nöjda!? Nä,nä. 
En kanonad av chanser skapas, nu på nära håll, men bolluslingen vill inte in. 
Varför undrar man sig?

Ljunby var dock inte chanslösa i andra, utan hade kanske än mer otur på de FÅ gånger de var nära mål så, 2-1 i baken denna första "sommardag" kanske är rättvis? 
Men.....
Det behöver inte alltid vara det när man presterar som VI som lag gör idag!! Synd!

Vi tar nu spelledigt fram till 29/5 (derby Gnosjö-H/G) på Töllstorp Arena då vi siktar på första segern;)

//Björk 

Hestra/Grimsås Dam - IFK Värnamo U 2-4 (2-2)
2017-05-09 06:51
Värnamo kom med ett yngre lag som vi inte visste mycket om. Det visade sig vara ett tufft, stabilt o snabbt lag där vi inte riktigt hängde med i alla svängar. 
Utfallet blev 0-1 i baken, redan efter 2min! sedan vi hade dålig beslutsamhet i rensning.
V-mo hittade "genomskärare" hela tiden mellan våra lagdelar som vi försökte täppa igen men.....
0-2 kom lite turligt på ett inlägg som vi tycks ha kontroll på......dessvärre styr vi in bollen i egen kasse:(

Med ett desarmerat Hestra/Grimsås  i form av skador, sjukdomar o resor inför matchen så kämpar detta lag (för dagen) enormt!! När vi dessutom börjar ta i, samt vill vara först på boll så får vi också utdelning (1-2 Hilda) efter 1, 2, 3 chanser mot deras mål
Vi får krafter....skapar nya chanser o snudd på liknande sekvens får vi också 2-2(Julia enkel bredsida) 
Öppen målchans hade vi där emellan men den rakades med kraft ÖVER tyvärr:(

Andra halvlek blev jobbig....jagandet i början av matchen tog nog ut sin rätt o med lite halvskadade personer på bänken som byttes in försökte vi bemästra deras anfall. Lyckades hyffsat men slitet resulterade i dåliga upp spel o anfall mot oss igen.
Ännu jobbigare blev det då de hade ett ströanfall o får sätta denna i bortre burgaveln 2-3.
När vi precis skulle ställa om till 3-4-3 uppställning för en kvittering, så får de en förlupet uppspel rakt på fötterna o skickar in 2-4 från ett distansskott. Surt med stort S..!

Nåväl, ett hungrigare Värnamo gick segrande i denna match, men vi har en kämparglöd i laget som andra lag definitivt får känna på framöver, var så säkra!

Publik i ett något varmare Hestra denna gång (4grader) var ca 60st. Tack för ert stöd!!

//Björk 

TACK!!
2017-05-06 22:00
Snabbt smidigt och lätt! :-)
Stort tack till Max Nord, Kevin Lidh och Anton Stenberg  som idag har bytt fönster på kiosken på Grimsborg. Kanonfint blev det!
Grimsås IF - Tranemo IF 1-3 (1-2)
2017-05-05 22:10
Det blev återigen förlust för A-laget (herrar) detta efter en 1–3 förlust mot Tranemo IF. Laget tog tidigt i matchen (i 11 matchminuten) ledningen med 1–0 efter mål av Anton Ek. Hur såg matchbilden ut efter detta, och vem vill du ge titeln ”matchens stjärna”? 

Ja det blev det, tråkigt värre. Men ändå tycker jag killarna gör en ok första halvlek. Vi tar tag i spelet, skapar anfall, gör ett mål och spelar en stabil fotboll. Har ytterligare några bra lägen för att öka på ledningen och kanske t.o.m. avgöra matchen. Men små detaljer gör att Tranemo kontrar tre gånger och gör två mål. Våra individuella misstag kostar oss för mycket. Som en för kort frispark för oss blir mål för dem och sådant får bara inte ske. 
Frustrationen hos mig var ändock att vi på något sätt smälter in i Tranemos nivå, istället för att bara köra över dem och visa att här har ni inget att hämta. Saknar en tuffare attityd helt enkelt.
Vi gör dem bättre än vad resultatet visar.
Andra halvlek kommer killarna ut med bättre attityd, mer forcerande inställning men har otur där Tranemo lyckas få iväg ett skott på mål och som självklart går in. 
Det känns ändå som att vi är på rätt väg någonstans. Det finns mkt potential och det är framförallt min uppgift att ta fram detta hos killarna.
Vi kommer bli betydligt bättre och starkare samt stabilare i vårt spel framöver. Gäller bara att vi inte bryter ihop nu utan tar oss i kragen och lyfter oss på ett bra sätt.

Vad beträffar matchens stjärna så tycker jag att Simon Wernerhag gör en bra match trots att han ändock spelade näst intill hela U-lagsmatchen dagen innan.

Nu dröjer det ca två veckor innan nästa match för A-laget. Matchen spelas borta mot (i skrivande stund) serieledarna Äspereds IF, som har öppnat seriespelet med två segrar och en oavgjord. U-laget spelar hemma mot Länghems IF den 9/5 klockan 19:00. Kanske är det ett välbehövligt uppehåll för A-laget? 

Egentligen inte men det är som det är med matcherna. Nu tar vi och snackar ihop oss, börjar om från början och svetsar samman gänget än mer och tränar på det vi är mindre bra på så ska vi vända på det här till den matchen. Äspered är seriefavoriter och det kan vara nog som en tändvätska bara det.
Spicy Dream
2017-05-04 09:04
Nu har kryddorna kommit. Ni som beställt av säljare kommer få era varor av dom. Ni som beställt på kansliet är välkomna att komma in och hämta. Betalning sker till säljare så redovisar enskilda säljare vidare sin försäljning.
Grimsås IF tackar för att ni hjälpt till att göra vår bankett/prisutdelning möjlig.
Simskola
2017-05-03 15:53
Haj du, Haj du! Glöm inte anmäla dig till simskolan 2017
 
Nyheter från våra lag
P 04-05, 14/05 19:28 
F 02-03, 13/05 21:32 
F 04-05, 04/05 21:33 
P 04-05, 02/05 21:34 
 
Sponsorer
Gräsroten