Hällstads IF - Grimsås IF 0-7 (0-3)
2017-06-19 13:57

Seger mot tabelljumbon Hällstad med 0-7, fyra mål av Richard Lundgren. Kan du sammanfatta matchen? 7 mål framåt och tätt bakåt, det känns som att målskyttet släppt? Extra skönt att målen är fördelade över olika spelare!

Vem skulle du vilja ge matchens stjärna?


Matchens stjärna får absolut Richard Lundgren efter sina fyra mål, och han låg dessutom bakom mkt i vårt anfallsspel. Stort plus till Richard! Matchen i övrigt utspelade sig som vi hade tänkt oss med bred fotboll och offensivt spel. Hällstad hade inte mkt att säga till om, det var vår match från början till slut. Vi fick ett regelrätt mål bortdömt samt en solklar straff som domaren valde att blunda åt och två helt självklara mållägen som vi sumpade, vilket hade givit oss ytterligare fyra mål med tanke på målskillnad i slutändan. Men jag är helt nöjd med vårt sätt att bygga upp anfallen och att även avsluta dem på bästa sätt med sju mål. Det är kul när träning ger resultat.

Matchens stjärna får absolut Richard Lundgren efter sina fyra mål, och han låg dessutom bakom mkt i vårt anfallsspel. Stort plus till Richard! Matchen i övrigt utspelade sig som vi hade tänkt oss med bred fotboll och offensivt spel. Hällstad hade inte mkt att säga till om, det var vår match från början till slut. Vi fick ett regelrätt mål bortdömt samt en solklar straff som domaren valde att blunda åt och två helt självklara mållägen som vi sumpade, vilket hade givit oss ytterligare fyra mål med tanke på målskillnad i slutändan. Men jag är helt nöjd med vårt sätt att bygga upp anfallen och att även avsluta dem på bästa sätt med sju mål. Det är kul när träning ger resultat =)

SGoIF/RÅS LB - Hestra/Grimsås (dam) 4-1 (3-0)
2017-06-14 06:04
Match i Smålandsstenar på en kanonfin plan som trots allt regn, lyckas svälja det mesta av nedrbörden.....

Vi har mött S/RÅS innan i år, både inomhus o i cupmatch.
Vi visste att de spelar tufft o i högt tempo med kraftfulla pass bl.a.

Matchstart var kl 19 men det visste tydligen inte vi!? För redan efter 6min. stod det 2-0.!!
Vi aggerade som yra höns med positionsförflyttningar utanför eget område o det resulterade i vem tar vem :( Följde absolut inte gameplan där inte....
Mot ett blixtsnabbt omställande lag, gjordes en uppryckning, där Vi började ta för oss mer o mer, vilket gjorde att spelet förlades mer mot deras mål. 
Tyvärr som vanligt, har vi inte marginalerna på vår sida till att göra mål, utan blir brutna precis vid skott ögonblicket.
3-0 kom tyvärr i 18:e min. på ett markinlägg från vårt höger som gick genom hela försvaret till deras höger ytter som rakar in i bortre hörnet. Tvära sidoförflyttningar för Elin i mål, som inte har haft en chans på något utav målen.
Trots 3-0 tappar vi inte huvudet utan trummar på o gör det bra!! Skapar fortsatt chanser som kunde resulterat till mål. 
Deras målvakt plockar dock in dessa på ett bra sätt utan o släppa en enda retur på hela matchen.
Halvlek 2  börjar.... inlägg mot oss o domaren hittar en knuff i ryggen? -varning! -straff!??
Ingen fattar något...de sätter välplacerat 4-0. Psykologi på hög nivå:(
Skam den som ger sig...Vi har ett bra sätt att spela fotboll när vi vill o det visar vi verkligen resterande matchen. Motståndarna får svårt mot slutet för orken tycks finnas för 90min i våran trupp! Efter ytterligare en fin speluppbyggnad kommer bollen till Hilda som nyper till med sträckt vrist o vips sitter kanonen i bortre burgaveln..4-1 ! (Hennes 3:e identiska likadana mål för säsongen)
Chanser till fler mål finns men strax utanför eller som tidigare nämnts deras målvakt som plockar in dem i famnen.

Vi gör trots allt en mycket bra match tycker jag! 
Men även de 6 första min. måste också spelas....

Nästa match är mot serieledarna i Hillerstorp.
Den 28/6 

//Björk

Ljungsarps IF - Grimsås IF 3-5 (0-3)
2017-06-13 13:37

Andra raka segern,

Det blev vinst för A-laget i fredagens match mot Ljungsarps IF! 3-5 med ett övertygande halvtidsresultat 0-3. De tre första målen gjordes på 7 minuter (enligt Västgötafotboll) och dessutom av tre olika målskyttar. Var de återigen ett laddat lag som ställde upp?

Absolut, det kändes att killarna var taggade och att de visste att det var viktig med tre poäng. Vi har startat flertalet matcher på ett liknande sätt, men har inte haft samma utdelning som vi fick denna match. Och här fick vi utdelning på våra tre anfall direkt. Kul för killarna och laget att göra mål och samtidigt skapa anfallen som vi gjorde under hela matchen. Det kunde blivit några mål till. Hur var matchbilden? Som sagt vi tryckte på direkt och i princip avgör matchen efter sju minuter. Dessutom har vi flertalet frilägen förutom flera bra anfall som inte resulterar i något mål. Och här är det viktigt att man har lite mer kyla i avsluten för att definitivt stänga en sådan här match. Första halvlek håller vi en högre nivå än Ljungsarp. Andra halvlek gör vi tidigt vårt fjärde mål på ytterligare ett friläge varpå Ljungsarp nu måste gå för fullt framåt och i stort sett chansspela. Och det är här vi brister genom att hamna i deras stressade spel. Vi slår bort för mycket bollar, och låter dom komma in i matchen. Men det var aldrig någon fara eller spänning i matchen. Man visste vart de tre poängen skulle ta vägen:)


5 mål och 4 olika målskyttar, det är ju alltid positivt med flera målskyttar. Vem skulle du vilja ge matchens stjärna?

Matchens stjärna tycker jag Leotrim förtjänade. En ny position för honom och som jag ser passar det honom som handsken. En mkt bra insats av Leo. Sedan är Hagge en mkt stabil spelare som höll upp backlinjen på ett bra sätt igen.


Redan nu på onsdag 14/6 spelas nästa match, Hällstad borta 19:00. Hur ser du på den?

Det är en match som efter tabelläget ser enkelt ut men att ställa ut skorna kommer inte att ge oss några poäng. Jag hoppas, även om vi har en hel del spelare borta av olika skäl, att killarna tar sitt ansvar och förbereder sig på allra bästa sätt. För tre poäng ska hem till Grimsborg.

Hestra/Grimsås Dam - Hamneda GIK 4-0 (2-0)
2017-06-07 06:31
Historisk seger!!

Damlagets första seger på 2000-talet är i hamn!
Segern skrevs till 4-0 (2-0) 
Då Hamneda stod för motståndet. 

Vi hade ett bra lag idag med goda resurser på bänken vilket är angenämt för en tränare....

Vi ville ha fart i dagens match för att trötta ut våra motståndare o det blev det..... chanserna dök upp (ett skott i "virket" bl.a.) men övrigt lite svaga skott i början bäddade för att Hamneda inte såg så "rädda"ut utan började ta för sig mer o mer, vilket fick spelet att bölja lite för mycket fram o tillbaka.
Vi tog över taktpinnen lite mer mot slutet av första halvlek o sen fick vi ett förlösande 1-0 i 40:e av Vendela. Hon var inte nöjd med detta utan hon rakade även in 2-0 i 43:e! Äntligen mål av vår för dagen nya anfallare.

Inför Andra halvlek bytte vi lite för att bibehålla ett högre tempo. 
Vi fortsatte skapa nya chanser men att bollen skulle IN visade sig vara svårt som vanligt. Efter andra skottet i virket för kvällen studsar äntligen bollen vår väg o Ida A möter bollen efter returen med en nick o vips 3-0.
Hamneda verkar mer o mer få slut på bränsle o byter hej vilt, vilket gör att vi fortsätter trumma på men även själva gå runt mer på resurserna! Ytterligere ett mål av Ida A punkterar matchen i 75:e min men vi skapar ytterligare 3-4 chanser som med bättre skärpa hade resulterat i mål....

Med 4-0 är VI absolut nöjda med dagens insats som hela Sverige flaggade för.....?

//Björk
Grimsås IF - Sjötofta IF 4-0 (3-0)
2017-06-05 06:54

Äntligen!


Efter senaste förlusten Månstad (2-3), var det ett taggat lag som igår kammade hem en övertygande vinst med 4-0 mot Sjötofta. Hur var matchbilden?

Idag var vi det bättre laget och fick en bra utdelning på våra chanser som vi skapade. Det gick lite lätt i början med mål på första anfallet och sen rullade det på. Det kändes som att detta var det sista tåget som gick om vi skulle vara med och kriga i uppåt i tabellen. Nu känns det som att vi fortfarande har en liten chans att hänga med där. Känns bra att killarna förstod betydelsen av matchen.

 

Fyra mål framåt och en nolla för Stenberg i mål, måste kännas otroligt skönt! Dessutom två mål av den ack så rutinerade målkungen Haugeröd, måtte det ha lossnat för honom nu? De två resterande målen gjordes av Sebastian Folke och Karl Andersson. Vem skulle du vilja ge matchens stjärna?

På grund av flertalet skador, sjukdomar mm så valde vi att gå tillbaka till 4-4-2 där vissa av killarna fick spela på andra positioner och lyckades bra. Bl.a. tycker jag att Leotrim gör en bra match som forward. Men matchens stjärna måste ändock tilldelas till Hagge efter två mål och sitt säkra spel som mittback i slutet av matchen.


Nästa match (slaget om Lagmansaga) spelas den 9/2 borta mot Ljungsarp klockan 19:00, varmt välkomna till Vallskoga! 

Gnosjö IF - Hestra/Grimsås Dam 5-0 (1-0)
2017-05-30 15:12
Derbymötet mot Gnosjö sågs fram emot med härligt fotbollsväder o fantastisk gräsmatta.

Tyvärr så blev resultatet något oönskat:(

Det vi visste, va deras snabba forwards som hugger på allt o det tycker jag vi lyckas hålla undan mycket bra trots allt, men...
Böljande spel i början med mycket chanser fram o tillbaka, där Gnosjö sätter 1-0 redan efter 10 min. på liten ströchans.....

Vi deppar inte utan försöker spela efter "gameplan" o gör det bra! 
Vi skapar chanser på det sätt vi ville men bollen kommer med minsta marginal en 0,5m på fel adress från att stötas in av våra forwards! Riktigt surt!! 
Med marginalerna på vår sida hade läget sett annorlunda ut inför andra halvlek.

2-0 kom redan i min 47 o det var inte den start vi önskade.
Problemen i andra blev vårat eget passningsspel var som bortblåst, dålig adress resp. för många långlyft över vårat mittfällt o inget snack....
Vi tog inga bollar innan studs o då högg Gnosjö o kontrade snabbt genom många "genomskärare" 
Tyvärr blev det enkla mål som följd..... 
Vi taggar dock till sista 10-15min o spelar då (som först) som vi vill o då har motståndarna svårt för oss.....
Som domaren sa: Reultatet speglar inte matchen! Borde varit jämnare....

Föga tröstande? Det är ju trots allt målen som räknas.....
Nya tag till den 6/6:e kl 17 då Hamneda kommer till Hestra.

//Björk
Nyheter från våra lag
 
Sponsorer
Gräsroten