--Sponsorer---
----Gräsroten----
Marbäcks IF -Grimsås IF 0-1 (0-0)
2016-08-29 15:02

Det blev tre nya poäng efter en svårspelad match på en blöt, tung, ojämn och "långhårig" plan på Bäckavallen.

Första halvlek äger Marbäck som behärskar underlaget bäst, vi får inte igång något spel alls egentligen, men vi släpper inte till några direkt farliga chanser emot oss heller. Vi är nära på ett par hörnor att få in bollen, där Andreas Eriksson var närmast med en nick och förövrigt gjorde en bra match, men 0-0 står det efter första 45 vilket inte var så mycket att säga om. I paus pratar vi om att vi måste hålla bollen lite mer i laget, vi slog bort för många passningar i första halvlek. Vi börjar använda två tillslag samt sätta passningarna på fötterna. Detta gör att Marbäck tröttnar litegrann och i mitten av halvleken gör inbytte Anton Ek 0-1 efter att ha skojat med en av deras backar i straffområdet och sedan tryckte in bollen hårt från nära håll. Resultatet står sig matchen ut, men vi borde gjort något mer mål i slutet när vi kom 2 mot 1 ett par gånger. Marbäck har en chans precis i slutet, när egentligen tiden var ute, men sett över hela matchen så tycker jag resultatet är rättvist!

Hela laget spelar upp sig i andra och Emil Stenberg gör en skön räddning i slutet men Matchens Stjärna går till Albin Palmqvist som "stänger" sin kant som vänsterback, detta trots att han ville byta i halvtid!

//Coach Björk

Tränarens tankar inför Marbäck!
2016-08-26 09:36

På söndag åker A-laget till Marbäck för match. Efter en bra vecka med vinst mot Svenljunga och bra träning i torsdags i det härliga sommarvädret, tas laget ut på lördagens träning. Vi har tillbaka 3st spelare som stod över sist pga avstängning, jobb och skada så läget ser bra ut i truppen. Det som kan ställa till det för oss är vår egen inställning och insats, vi vet att vi är bra när alla gör sitt jobb samt har full koncentration på uppgiften. Marbäck har ett par giftiga killar som vi får se upp med, men vi ser fram emot matchen, även om det är "lång" väntan då den spelas på söndag!

//Coach Björk

Grimsås IF - Svenljunga IF 3-0 (2-0)
2016-08-24 07:33

Skönt med en vinst efter förra omgångens förlust. Vi gör en riktigt bra första halvlek och har ett rejält spelövertag, vi skapar mycket halvchanser men även en del bra chanser. Henrik "Hagge" Haugeröd sätter två av dessa chanser i 9:e respektive 31:a minuten och vi går till halvtidsvila med den ställningen.

Vårt bra spel mättas lite och efter ca 20min i andra halvlek går vi ner i tempo och har långsammare passningsspel, det utnyttjar Svenljunga och tar över spelet, dock utan att skapa några större farligheter. Vår backlinje är på sin vakt hela matchen ut och ihop med Emil Stenberg i målet ser de till att hålla nollan. Trots lite mindre bollinnehav så sätter "Hagge" sitt tredje mål för dagen i minut 76 och det blir slutresultatet. Vi gör fem byten under matchen och det känns bra att fler får spela och känna på det. Alla gör över lag en bra insats denna match men Matchens Stjärna går återigen till Robin Ekdahl som spelar lugnt, behärskat och vårdat. Han värderar sina passningar på ett bra sätt och hanterar, för dagen, sin kaptensroll på ett mycket bra sätt!

//Coach Björk

Månstads IF - Grimsås IF 3-1 (2-0)
2016-08-22 15:59

Det blev förlust mot Månstad där man kan sammanfatta matchen med att vi hade stolpe ut. Vi börjar matchen genom att skapa tryck och många chanser men bollen vill inte in i mål. Istället gör Månstad både 1-0 och 2-0 i första halvlek, hade vi bara satt en boll i början hade det sett annorlunda ut. Så är det ibland, det handlar om att göra mål och tyvärr satte Månstad sina lägen och vi missade. I andra halvlek gjorde de 3-0 innan vi i sista minuten tröstmålade på straff som Emil Karlsson satte dit. Månstad är ett fysiskt lag men eftersom domaren i detta fall tillät fula tacklingar i rygg och sparkar över knäna ser jag vinsten i att vi inte får några allvarliga skador!

Matchens Stjärna går till Robin Ekdahl som spelade väl och jobbade bra både framåt och bakåt.

//Coach Björk

Tränarens tankar inför Svenljunga!
2016-08-22 15:59

Imorgon tisdag kommer Svenljunga till Borgen. De ska få sota för vår senaste förlust mot Månstad, vi vill ha revansch direkt och vi kommer göra en del förändringar i startelvan. Det krävs ny fokusering och det gäller att ha koncentration på rätt saker samt att vi måste sätta våra chanser. Det gäller även att inte bjuda på något utan hålla tätt i defensiven.

Vi hälsar motståndare, domare och publik välkomna till Grimsborg!

//Coach Björk

Tränarens tankar inför Månstad!
2016-08-18 11:18
På fredag kväll är det dags för Månstad att känna på den gul-svarta maskinen. Det blir en tuff match på Månstadparken som har ganska liten planyta och motståndare som är fysiskt starka, ibland på gränsen till osjysta! Det gäller för oss att vara på tå och ha full fokus på uppgiften samt ett snabbt bolltempo! Har vi rätt inställning och gör jobbet tillsammans så behöver Månstad göra en riktigt bra match för att slå oss! Vi vet vad vi kan så det är bara att köra!!

// Coach Björk
P 01-03, 27/08 16:42