--Sponsorer---
----Gräsroten----
Sjötofta IF - Grimsås IF 3-4 (3-1)
2016-07-08 18:28
Jag pratade före matchen om att vi skulle vara fokuserade HELA matchen och att Sjötofta spelar med hjärta och vilja så länge de är med i matcherna!
Sjötofta skötte sin del i det hela, men vi var inte alls med i första halvlek, 1-0 kom i den 9:e minuten där Emil Andersson återigen visade sin styrka och rutin i luftrummet och nickar in bollen. 2-0 kommer endast fyra minuter senare och sedan efter halvtimmen spelad gör de även 3-0 efter slarv från oss!
Vi gjorde två byten samt flyttade om på två positioner och strax efter det tar sig Simon Fröjd in i deras straffområde och går in framför deras försvarare som inte kan göra annat än att fälla honom. Den efterföljande straffen slår Emil Karlsson säkert i mål. De sista 12-13 minuterna spelar vi upp oss och har en möjlighet att göra 3-2 innan paus men 3-1 står sig!
I halvtid är vi ju förstås inte nöjda med den inställning vi visat i första halvlek. Alla är överens om att vi måste höja bolltempot, spela mer på fötterna, jobba ihop samt "vara påkopplade". Vi var för nonchalanta i första.
Sagt och gjort, vi spelar som vi ska i andra, men att vi gör 3 mål på de 12 första minuterna vågade jag inte tro på riktigt. Målen görs i turordning av Jakob Falk (nick), David Johansson (placering) och Anton Ek (kraft!?)
Detta knäckte motståndarna och de orkade inte komma tillbaka. Även om de hade någon halvchans mot slutet kändes det stabilt och vi borde gjort något mer mål för att stänga matchen!
Att vi hade fyra ordinarie plus 1:a och 2:a målvakt borta samtidigt som jag hörde snacket om att Sjötofta hade "fullt" lag för första gången i år så var detta en riktigt skön seger till slut.
Alla spelar upp sig i andra, men ett extra plus till David Johansson som river och sliter på innermittfältet. Matchens Stjärna går dock till Tobias Johanssson som stänger till kanten på sin vänsterbackplats på ett resolut, men enkelt sätt. Han har även bra och säkra uppspel samt rensar rejält när det behövs!

Vi går till sommaruppehåll med en bra vårsäsong bakom oss och ser fram emot hösten där vi startar mot Ljungsarp på hemmaplan den 13/8 kl.15:00. Det är en sk Enkronas-match med fri entré för åskådarna så välkomna till Grimsborg då!!

Ha en skön sommar!!

//Coach Björk
Tränarens tankar inför Sjötofta!
2016-07-07 13:46
Ikväll är det dags för sista A-lagsmatchen innan sommaruppehållet och den är mot Sjötofta på bortaplan. Lätt, tror säkert en del, tvärtom säger jag. Visst, de ligger sist och har inte vunnit någon match ännu i år, men med det sagt kommer de närmare och närmare sin första vinst. Sjötofta är ett lag som spelar med mycket hjärta och vilja, så länge de är med i matchen kämpar de för fullt. Det handlar för vår del om att ha fokus på uppgiften och inte spela nonchalant. Inställningen en sådan här match är minst lika viktig som i alla andra matcher. Vi har några stycken på skadelistan och en del sjukdomar, men vi har visat förr att de som spelar istället för någon "ordinarie" gör det med beröm godkänt. Jag tror på vinst, men då krävs det att alla är koncentrerade på sin uppgift, HELA matchen!!

//Coach Björk
Grimsås IF - Kindaholms FF 3-1 (2-0)
2016-07-03 11:34
Vi gör återigen en bra och stabil match, men det jag är mest nöjd med är att vi gör det efter några sena återbud. Jacob Claesson hoppar in i målet som tredje val, skyttekungen Henrik "Hagge" Haugeröd kunde inte vara med, Simon Wernerhag åkte på feber dagen innan samt ordinarie vänsterbacken Simon Löf var bortrest.
De som kommer in istället gör en jättebra insats och även de andra ersättarna som byts in visar vilja och styrka. Jag säger det igen, det är härligt att ha en bred trupp där alla har samma inställning. Matchen då, Kindaholm har ett ungt lag men är snabba och ettriga, det hade vi lite problem med i första halvlek. När vi väl höjde bolltempot och spelade på fötterna så kom vi fram på ett bättre sätt. Efter drygt halva första halvlek fick Sebastian Folke bollen runt straffområdslinjen och tog sig förbi den sista backen varpå han rullade in bollen kyligt under en utrusande målvakt. En stund senare slår Kindaholm en långboll mot deras forward som blir för lång, Jacob i målet ska "bara" plocka in den, men tappar den blöta hala bollen och forwarden kommer förbi där  han för en kort stund har öppet mål. Innan han får ordning på fötterna har Albin Palmqvist tagit sitt jobb och hinner emellan för att bryta. I samma situation kommer sedan Kevin Lidh och driver bort bollen.
Halvtid börjar närma sig när vi får en frispark vid kanten på halva deras planhalva. Max Nord lyfter in den perfekt mellan målvakten och allt folk som rusar mot mål där rutinerade Pär Johansson har en liten touch på bollen som ställer målvakten. 2-0 precis innan paus satt fint.
I halvtid pratar vi om att få upp bolltempot ihop med mer fart i benen och det får vi. Vi spelar stundtals riktigt bra med snabbt bolltempo och variation med långa & korta passningar. Vi gjorde 3-0 i den 50:e minuten där Andreas "Anden" Eriksson visar sin kapacitet med huvudet. Han når högst av alla på en hörna och skarvar in bollen i mål. Kindaholm gör ett tröstmål i minut 64 och får lite blodad tand, men skapar inga större farligheter. Sista kvarten spelar vi kontrollerat och matchen slutar 3-1.
Extra plus till Jacob Claesson som ställer upp som målvakt, Andreas Eriksson som har varit krasslig i veckan men spelar ca 70 minuter, backlinjen som stoppar de flesta anfall på ett bra sätt och Jacob Falk som springer & springer som ensam anfallare.
Matchens Stjärna går dock till 19-årige vänsterbacken Albin Palmqvist som får ett ganska sent besked om att starta matchen, men spelar otroligt behärskat, rejält och lugnt i 90 minuter. Dessutom hade han bra passningsspel där han värderade lägena samt låg rätt i positioner och gav understöd till mittbackarna.

//Coach Björk
Tränarens tankar inför Kindaholm!
2016-06-30 17:33
Imorgon fredag kommer Kindaholm till Borgen och de har en oavgjord match mot Lockryd/Sexdrega senast samt 3 vinster före det i bagaget! Det blir en tuffare match rent inställningsmässigt än mot Tvärred/Vegby sist. Vi måste vara fullt fokuserade hela matchen och hålla oss till vår spelidé! Vi vet att vi är bra om ALLA gör jobbet på rätt sätt och tillsammans.
Vi har en go känsla i laget, en bra träning igår och ställer i stort sett upp med samma lag som senast. Med vår breda trupp visade vi senast mot T/V att några byten inte gör nån skillnad, snarare tvärtom, ersättarna som kommer in vill visa att de krigar om startplatserna så konkurrensen är hård!
 
Vi välkomnar motståndare, domare och publik till Grimsborg på fredag kl.19:00.
 
Let´s go!
 
//Coach Björk

 
Grimsås IF - Tvärred/Vegby FC 2-1 (1-0)
2016-06-28 12:12
Tre härliga poäng mot serieledarna blev det. En bra match där spelet böljade lite fram och tillbaka och båda lagen skapar några chanser, T/V har de bästa men lyckas inte få in bollen. Det får däremot Henrik "Hagge" Haugeröd i den 36:e minuten när han tar emot ett inspel på låret, men får bollen lite långt ifrån sig. Dock slänger han sig och når bollen före målvakten där han chippar den kyligt över honom.
Vi pratar i halvtid om att ha lite snabbare bolltempo och inte spela med för små marginaler. I de flesta fall löser vi detta, men Tvärred/Vegby kvitterar i den 67:e minuten genom Gabriel Frilander. Därefter får Emil Stenberg en sträckning i  vaden så Albijan Alija hoppar in som målvakt. Och som han gör det! Han räddar ett par skott utifrån, men gör en reflexräddning som är riktigt matchavgörande. Ett skott som styrs på vår back Kevin Lidh ändrar riktning och är på väg in i öppet mål men Albijan slänger upp en snabb hand och styr bollen till hörna.
I den 78:e minuten stöter Hagge (vem annars) in slutresultatet 2-1 efter en lite tilltrasslad situation. Även om matchen kunde slutat hur som helst så är vi värda segern efter en riktig laginsats där vi var starkast till slut, även ersättarna kommer in och bidrar stort till segern. Deras första förlust är ett faktum och vi jagar vidare.
Efter denna match var det riktigt svårt att utse Matchens Stjärna då ALLA var riktigt bra men den går till Max Nord som jag tycker har ett bra positionsspel, sliter som ett djur hela matchen, har bra och säkra passningar samt håller i och täcker bollen på ett stabilt sätt!

 
// Coach Björk

 
Tränarens tankar inför Tvärred/Vegby!
2016-06-24 11:32
Efter midsommar-helgen tar vi på måndag emot seriesuveränen Tvärred/Vegby på hemmaplan. De leder serien pga ett jämnt och stabilt lag blandat av både unga och mer rutinerade spelare, de har även en bred trupp. De har snabba killar på kanterna, bollsäkra killar på mitten och är jämna på alla andra positioner så det blir en tuff, men rolig match att spela. Förutsättningarna är lika, vi har också en bra mix med unga samt rutinerade spelare, även vi har en bred trupp och i stort sett alla är tillgängliga till denna match. Båda lagen har släppt in minst mål i serien (10 var) så det återstår att se om skytteligaledaren Linus Inhammar i T/V eller skytteligatvåan Henrik "Hagge" Haugeröd går segrande ur striden.
Borgen och vi är redo för drabbning!!
 
Välkomna till Grimsborg på måndag 27/6 kl.19:00
 
//Coach Björk
 
Nyheter från våra lag
P 04-05, 03/07 18:32 
P 04-05, 03/07 13:43 
P 04-05, 02/07 20:20 
P 04-05, 02/07 11:16 
P 04-05, 02/07 09:31 
P 04-05, 02/07 09:28