--Sponsorer---
----Gräsroten----
Halloweensprånget 2016
2016-09-26 05:54
Anmäl er till årets långpromenad! Anmälningarna görs till Monica på kansliet, kansli@grimsasif.se . Glöm inte meddela om och isåfall hur många som vill förbeställa grillbricka
Grimsås IF - Redvägs FK 4-3 (2-3)
2016-09-25 18:25
Efter denna helgen kan vi summera läget och konstatera att vi är klara för kval till div.5, med en match kvar att spela!
I vår match mot Redväg i fredags började vi riktigt bra och hade två vassa lägen innan 10 minuter hade gått. Där borde vi gjort 2 mål, en boll gick över från nära håll och en nick i ribban. Redväg hade dock en i ribban också under samma tid. I 14:e gjorde vi 1-0 på en hörna som Kevin Lidh nickar in och minuten senare står Anton Ek vid straffområdes linjen och får ett inspel från vänster. Han har en bra mottagning, gör en dragning åt höger förbi backen och placerar snyggt in bollen jämte målvakten. Därefter går vi ner i tempo lite, tyvärr så gör de två snabba mål också i minut 27 resp. 30 och det känns tungt och onödigt. Riktigt tungt blir det när de gör 2-3 på sista sparken innan paus. Vi samlar oss i halvtid och vet att vi är starka i andra halvlek, men måste göra jobbet ordentligt. Det gör vi också då vi får Redväg att tröttna, precis som Dannike förra matchen. De byten vi gör bidrar starkt till vändningen med Jakob Falk i spetsen. Han kommer in med fart och fläkt och springer ifrån sin back in han kallt rullar in bollen i mål jämte en utrusande målvakt. Detta var i 53:e minuten och därefter trycker vi på, har mest boll och tar jobbet för varandra. Det dröjer dock till 84:e minuten innan avgörandet kommer. Vi har bra passningsspel med "one-touch" och till sist når den Henrik "Hagge" Haugeröd i straffområdet som tar med sig den på ett tillslag förbi en back som är sen och fäller honom. Solklar straff och den går Emil Karlsson fram och rullar in hårt längs marken. Alltså ännu en stark andra halvlek där ett extra plus går till Jakob Falks inhopp, men Matchens Stjärna går till Robin Ekdahl som var jämnast och mest stabil i sitt spel.
Igår var vi ett tiotal från laget och kollade på Lockryd-Tvärred/Vegby, vi har ju T/V i sista matchen och ville se lite hur de spelar för om de hade spelat oavgjort eller förlorat hade allt avgjorts i sista omgången. Nu vann de med 1-3 och är därmed välförtjänta seriesegrare med en målskillnad på 88-19 hittills. Lockryd saknade avstängde Martin Widenby Phersson som hade gjort skillnad i deras offensiv, men man får spela med det man har.
Nu ser vi fram emot kval, vilka motståndarna än blir!!

//Coach Björk
Tränarens tankar inför Redväg!
2016-09-22 17:31

På fredag kväll kl.19:00 är det dags för näst sista seriematchen. Redväg står för motståndet och allting kan hända här i slutet, jättekul att vara med i toppen och spela om serieseger eller kvalplats. Efter denna helgen ser vi vad som behöver göras i sista omgången, det är ingen idé att spekulera utan bara gå ut och spela vårt spel, sen får vi se hur långt det räcker!

Vi är redo, laddade och sugna på uppgiften.

Vi hälsar motståndare, domare och publik välkomna till Grimsborg, vår Borg!!

Se hit!
2016-09-22 14:21

Grimsås IF - Dannike IK 5-4 (1-3)
2016-09-19 16:41

Vilken match!!

Det var två bra lag som möttes i fredags kväll på Grimsborg, ett Grimsborg vars fina gräsplan lystes upp av elljuset och musiken som gav en fin inramning i uppladdningen!

Ett rutinerat Dannike mot ett ungt och hungrigt Grimsås där fysiken tog ut sin rätt till slut. Första halvlek var ganska jämn med lite övertag för Dannike. De gör 3 mål där vi är för passiva på ett mål och där ett är misstänkt offside.

Vårat mål görs av Henrik "Hagge" Haugeröd som springer slalom mellan 3-4 försvarare och placerar in bollen. Hagges mål var kvittering till 1-1 och sen gör Dannike två snabba mål som kändes blytunga.

När vi pratar i halvtid säger vi att om vi bara gör ett mål så kommer de bli stressade, och det målet kommer i 54:e minuten genom Emil Karlsson på straff (en straff som är odiskutabel enligt domarkontrollanten efter matchen), sen gör vi både 3-3 och 4-3 genom två kanoner av Anton Ek och Max Nord. Dannike lyckas kvittera till 4-4 med kvällens snyggaste mål, en helvolley i bortre krysset, otagbar för Emil Stenberg i målet. Kvällens skönaste mål (för vår del) görs i 89:e minuten av Pär "Pirlo" Johansson och vinsten är ett faktum! En oerhörd skön vändning och tre viktiga poäng i slutspurten. Nu är det bara två matcher kvar och det kommer bli riktigt spännande, speciellt då FC Lockryd vände och vann mot Redväg i söndags så de ligger en poäng efter oss i tabellen.

Matchens Stjärna får HELA laget dela på efter en enastående andra halvlek både från de som startade matchen och fullföljde, men även de som hoppade in gjorde bra ifrån sig, sist men inte minst en stor eloge till de ersättare som inte fick spela,  som stöttade laget på ett föredömligt sätt!!

//Coach Björk

Tränarens tankar inför Dannike!
2016-09-14 12:47

På fredag kommer Dannike till Borgen och man kan väl säga att det är de som har pressen på sig. De måste vinna annars ligger vi fortfarande på kvalplats och har saken i egna händer, dvs om vi vinner matchen. Vi är fulla av revanschlusta från förra omgångens plattmatch och det ska Dannike få känna av. Vi har i stort sett fullt manskap att välja mellan och vårt U-lag visade sist att styrka och moral finns i truppen då de hämtade upp ett 0-4 underläge mot Marbäck till 4-4.

Välkomna till Grimsborg på fredag kl.19:00

F 06-07, 24/09 17:35