Hestra/Grimsås - Hillerstorps GoIF 0-2 (0-1)
2017-04-25 14:12
Summering av Dampremiären.

Premiären hemma slutade med förlust 0-2 (0-1). Ty vädrets makter blev detta en komihåg match man sent skall glömma!! (12m/s, 3grader i luften o snöstorm sista 5min) 
Det var ett bra Hillerstorp vi mötte, de rullade boll ända nerifrån o kanske lite kvickare i fötterna överlag....
Men vi krigade på o det var ändå jämnt stundtals o chanser åt båda håll. Premiärfotboll alltså! 
Deras 1-0 var lite psykologiskt i 43:e min, lite inaktiv press från vår sida kan väl anses som "orsak"?
Vid analys i halvtid så är vi ganska bekymrade över att vårt passningsspel är som bortblåst. Vi fick springa o jaga ikapp våra egna pass kändes det som!? 
Vi gör lite byten o positionsändringar inför andra o tycks stundtals fåtill passningspelet o jobbar oss upp i motvinden men möts till sist av deras duktige fd. div1 spelare i mål. (Har även stått i herrarnas! div5 en gång i tiden). Dock var hon också ute på hal is emellanåt o med lite tur hade våra "spetsar" petat in bollen bakom henne, synd! Deras 2-0 kom efter dålig undanrensning o tilltrasslad situaton i straffområdet där Våran duktige målvakt Emma tyvärr tappar/styr ut bollen till en överraskad o friställd motspelare som bara rullar in bollen:(
Vi hade även en straff situation. Paula B vänder bort sin försvarare 1 o lägger till ett skott som försvarare 2 möter med dubbarna före! Frispark på övriga planen men här blev ingenting!! Mål där? ja då vette tusan.....

Ett mycket tappert gäng (ca45st)i publiken stod pall i dessa kalla 90min med klapp (värmens skull) o klang (tändernas hackande) Tack! //laget

Premiären är nu avklarad o vi sätter upp nya mål för nästa match som är 1/5 i Vaggeryd mot Plitvice FC

//Coach Björk d.ä.

Grimsås IF - Marbäcks IF 2-1 (1-0)
2017-04-25 06:59

Seriepremiären avklarad och seger med 2-1 mot Marbäcks IF och visst är det alltid skönt att starta seriespelet med tre friska pinnar! Hur tyckte du laget skötte sig och vad tyckte du om matchen i helhet?


I sin helhet och med facit i hand kan man säga att laget skötte sig bra. Det viktigaste var just att vinna och kamma hem tre poäng, men spelmässigt tycker jag att vi har mycket kvar att förbättra och utveckla likväl individuellt och som lag.


Om du skulle få välja ut en "matchens stjärna", vilka spelare skulle då få denna titel?

Tycker att Henrik Hagge Haugeröd håller snäppet högre nivå än övriga, men det känns också att flertalet spelare är på rätt väg om de tränar regelbundet och är tålmodiga. Emil Stenberg får ett plus i kanten efter flertalet fina räddningar i slutet av matchen.

 

Hur är läget i laget inför onsdagens match mot Länghem?

Vi har hunnit med en u-lagsmatch här i söndags där jag ville se svar ifrån flertalet spelare och mycket riktigt fick jag positiva besked samt vinst med 1-0. Så helgen har gått i segerns tecken. Vi tränar både måndag, tisdag för att hålla igång och samtliga spelare känns som att de blir piggare och alertare för varje dag som går. Så vi kommer att vara laddade och förberedda för matchen på onsdag, det kan jag lova:)

 

Som Dony nämnde ovan hade även U-laget preimär i helgen, en premiär som också blev vinst. Matchen spelades mot Månstad och vanns med 1-0 efter ett sent mål av Anton Stenberg.

PF09-12
2017-04-24 16:31
För information till PF09-12 Dagens träning är inställd.
/tränarna


Damlag 2017
2017-04-23 09:29
Mathilda Björk på bilden. Laget kommer att spela i denna dräkt, urläcker! C-bindeln, regnbågsfärgad för allas lika värde!
Som vi har skrivit om innan, kommer Grimsås IF säsongen 2017 även ställa upp med ett damlag. Detta är riktigt kul för föreningen, att även Grimsås IF kommer finnas med på damsidan. 

Följ gärna laget på instagram, hestra.grimsas.damlag

Vi kontaktade en av tränarna, Andreas Björk och bad honom sammanfatta försäsongen och idéen bakom. 

Hur ser framtiden ut för våra Flick-fotbolls spelare i Grimsås/Hestra som blir för "gamla" för ungdomsspel, var en fråga redan 2014! 2015 började tankar på ett Damlag, men intresseförfrågan började först i sept.-16. 

Ca 28 nygamla spelare nappade på de 3 "prova på" träningarna vi hade. Utfallet blev att ca 20st ville köra på inomhus redan i början av okt!! Underlaget fanns o styrelserna informerades att vi kör ett Damlag 2017. Vi började köra 2ggr i veckan....sen kom jul-uppehåll:( Satsade på 2 inomhuscuper i januari (utfall hyfsat) gick sen in i februari o körde 3ggr i veckan (2 fotbollspass o ett löp pass) fram till mitten av April:)
 I Mars-April var vi också med i Hyundai Cup (svenska cupen) o spelade 1-1 mot Burseryd div3 o förluster mot Gnosjö 4-3 div4 o Smålandsstenar 6-1 div 3(ledde med 1-0).

Vi körde ett mini-träningsläger i April o "nötte" bl.a. varianter för o lura våra motståndare....
Vi har utökat vår trupp till 22 spelare (fler är välkomna-vi har roligt tillsammans! ) o 14-16 spelare på varje träning!! Efter ca 60 träningar sen i oktober så nalkas nu premiär i Div 4 Värnamo Dam. Den 24/4 i Hestra så ser vi fram emot att spela melleniumets första Dammatch i föreningarnas historia. (4 "vårmatcher" i Hestra o 4 "höstmatcher" i Grimsås)

För att vi skall lyckas hoppas vi att publiken strömmar till o hejar fram oss till härliga minnen för framtiden!!
Det närmar sig seriepremiär för A-laget!
2017-04-18 06:59

Seriepremiären (som dessutom är hemmapremiär) kommer allt närmare. Nu på fredag den 21/4 drar seriespelet igång och på andra sidan planhalvan ställer Marbäcks IF upp. Vi kontaktade tränare Dony Larsson för att stämma av försäsongen 2017. 

Varmt välkomna till Grimsborg nu på fredag klockan 18:30. 


Kan du summera försäsongen?


Försäsongen har inte varit den bästa. Av erfarenhet vet jag att januari månad brukar killarna vara sjuka i omgångar, på resande fot m.m. därför valde jag att skjuta fram starten på träningen till februari just för att slippa bortfall av spelare. Men det visade sig att det bara sköts fram en månad. Under februari/mars har vi haft ett löp-/styrkepass och två träningar på plan i veckan med lite för få spelare som deltagit. Det har oxå visat sig under våra matcher att vi ligger lite efter. Däremot har april givit oss en mkt bättre träningsstatistik på näst intill samtliga spelare och det är ett gott tecken. Det är ett härligt gäng att träna, samt att man ser på killarna att premiären börjar närma sig. Så det är med positiv känsla vi går in i seriespelet.


Vad tror du om säsongen 2017?


Säsong 2017 tror jag blir ett bra år för Grimsås IF. Får vi en bra start och att killarna håller sig skadefria så kan det bli bra, Vi behöver i och för sig mer tid på oss för att bli samspelta och hitta våra roller i vår uppställning, men när vi väl gör det tror jag vi blir riktigt farliga.

Finns det någon spelare publiken ska ha lite extra koll på?

Det finns flera spelare som man kan hålla ett extra öga på, och för att nämna någon så har David Johansson fin teknik och fart i sitt spel som jag tycker är intressant. Men som sagt, det finns absolut fler intressanta spelare att ha koll på. Svårt för mig att säga vad årets trupp har som inget annat lag har i vår serie, men nämnas kan väl att vi har en stabil målskytt som inte många lag har. Och jag skulle vilja nämna oxå att truppen är ung och har stor potential att utvecklas. Och om spelarna accepterar konkurrensen och vad det innebär så kommer Grimsås IF att ta stora steg i framtiden. Som sagt, jag hoppas på härliga tillställningar och att vi blir ett lag att räkna med:)
Info ang spicy dreams
2017-04-17 11:06
‪Lördag den 22 april‬ så skall alla ha klar markerat sin försäljning, den 24:e så skall hela vår slutorder vara inskickad. 
Har någon frågor om registrering så får de gärna kontakta mig , Anette ‪070-2641926‬ det går också bra att lämna in sin katalog till Monika på kansliet fram till ‪fredag den 21 april kl 12.00‬ 
Nyheter från våra lag
F 02-03, 23/04 21:38 
F 04-05, 20/04 21:53 
F 02-03, 18/04 19:10 
 
Sponsorer
Gräsroten