Samling:17:45, Grimsborg
Grimsås IF - Dannike IK
2022-05-22 12:36

Grimsås IF - Dannike IK 12-2 (5-0)
I fredags spelade vi den flyttade matchen från i onsdags mot Dannike. De ville flytta matchen pga att de har lite spelare som pluggar på annan ort och vi gick med på detta för att visa "good will". Vi tänkte att vi får verkligen vara på tå när de kommer med bästa laget, men skillnaden på kvalitet syntes tidigt i matchen! Redan i den 3:e minuten slår Hampus Björk en perfekt chip över deras backlinje till Basse Folke som börjat springa på djupet och i friläge rullar in 1-0. Sen dröjer det till den 27:e minuten när vi får en hörna som Jakob Falk tar emot, kickar upp i luften och slår in 2-0 på volley (lite inomhus-lir som han gillar) Förövrigt en inövad variant enligt hörnläggaren Simon "Berra" Berntsson.
Endast en minut senare backcheckar David Johansson riktigt bra, bryter deras anfall, vänder upp snabbt och lägger en boll i djupled längs marken till "Basse" som rullar in 3-0 jämte målvakten. I den 32:a och 34:e minuten gör Falk hattrick, vid 4-0 gör han en tunnel på målvakten i ett friläge och 5-0 blir till av en bra, placerad frispark.

I halvtid är det såklart glatt i omklädningsrummet, men vi säger att vi måste behålla fokus och fortsätta köra på. Vi gör vårt första byte där "Berra" Berntsson vilar lite och in kommer hans svåger Simon Josefsson 🙂
När matchklockan står på 56 minuter slår vi ett för löst hemåtpass där deras forward hinner före John i målet och kan rulla in 5-1. Onödigt att bjuda på, men endast 2 minuter senare gör Falk sitt fjärde mål för dagen till 6-1. Med ca en halvtimme kvar har vi bara gjort hälften av dagens mål och i minut 63 får Viktor Ekdahl bollen på mittplan och sätter fart framåt, han gör ett par gubbar och får de två sista försvararna att springa ihop innan han gör 7-1 efter ett mycket snyggt solo. Nu har vi feeling och många vill göra mål, en av dem är "Berra" som har kommit in igen där han har två gyllene minuter i 68-69:e där han identiskt dribblar förbi 3-4 gubbar och skjuter distinkt in 8-1 samt 9-1. Med 20 minuter kvar tror vi såklart på tvåsiffrigt och när vi byter in Basse igen efter att han har vilat lite i minut 75 säger jag (Robban) "-In och sätt tian nu". En minut senare är det ett faktum då han får bollen i utkanten av straffområdet och chippar in bollen i bortre burgaveln.
Men 5 minuter efter det, i 81:a minuten, får tyvärr inbytte målvakten Gabriel Snäll se 10-2 rulla in i mål efter ett tamt, stillastående försvar. Viss frustration finns på bänken, men det är tyvärr svårt att behålla fokus alla 90 minuter när man är så överlägsen. När klockan står på 86 minuter snappar Simon Wernerhag upp en retur och placerar in 11-2. Slutresultatet fastställer Falken med sitt femte mål för dagen, det är ett hårt, välplacerat skott från 7-8 meter utanför straffområdet.