Referat: Grimsås IF - Emtunga/Tråvad/Larv
Andra kvalmatchen
2022-10-17 13:46

Grimsås IF – Emtunga/Tråvad/Larv 2-4 (1-1)
I söndags var det dags att spela kvalmatch på hemmaplan. Det inleddes med straffsparkar. Vår målvakt John var på hugget och tog de två första straffarna som bortalaget slog. Det gjorde att vi tog hem straffarna. Efter det kom det in åska som gjorde att matchen blev uppskjuten 20 min. Senare klarnade det upp och det var till och med sol delar av matchen.

Matchen då? Emtunga/Tråvad/Larv inledde starkt och hade ett par farliga hörnor. I minut 6 gör de sitt första mål. Vi arbetar oss in i matchen och skapar några lägen. I ett anfall i minut 21 kommer Melvin till ett skott utanför straffområdet som han kontrollerat lägger in i mål. Resten av halvleken svänger lite fram och tillbaka men resultatet står sig till paus.

I andra går vi ut starkt och det ger utdelning i minut 55 då Viktor gör 2-1. Vi kämpar på men med en kvart kvar har motståndarna mer kraft kvar än vad vi har. Vi tar fel beslut som straffar sig. E/T/L gör tre mål i minuterna 73, 82 & 83.

Nu tar vi uppehåll och tar nya tag nästa år.

2022-10-11 09:06

Levene/Skogslunds IF - Grimsås IF 7-1 (4-0)
Det blev vinst i första kvalmatchen, eller ja, på straffsparksläggningen innan matchen i allafall. John räddade två straffar som gjorde att vi vann den. Detta görs för att om matchen skulle sluta oavgjort har man fördel av straffvinsten. I denna match skulle det visa sig onödigt för redan efter 30-40 sekunder spelas bollen efter avspark upp till deras högermittfältare som gått på djupet, han vänder upp och slår ett inlägg med vänstern som blir lång, hög och skruvad. Såpass perfekt så bollen går över John och in högt i bortre burgaveln. Ingen bra start, men vi tänker att det är mycket tid kvar så det är bara att glömma. Dock möter vi ett bra, snabbt spelande och anfallsglatt lag som dessutom är väldigt samspelt med två giftiga anfallare. I den 15:e minuten gör de en snabb omställning där bollen går ut på kanten, forward störtar på mål och får ett inspel som slås in relativt enkelt. Vi hinner inte med!
Vid 3-0 i den 36:e min. är det en kontring där vi är stillastående i backlinjen och 4-0 kommer i minut 41. Då borde linjemannen vinkat offside, men flaggan blev nere, samtidigt får vi inte sluta spela vilket vi gjorde.

Det är frustrerat i halvtid för att vi inte får till det, vi försöker repa mod och inser att det är ett riktigt bra lag vi möter. Vi ska gå ut i andra och visa moral, inte ge upp, men tyvärr går det bara tre minuter innan de gör ett identiskt mål likt det andra: snabb omställning, ut på kant, inspel & 5-0...
6-0 kommer till av ytterligare en omställning efter ett felpass från vår sida. 7-0 är likadant som 2:a och 5:e målet, denna gången görs målet i tom bur.
En klen tröst, men ändå skönt är att Hagge Haugeröd gör 7-1 i matchens sista spark på en retur efter en hörna.

Vi förlorade mot ett bra lag, hatten av!

Inga GIF-Gubbar delas ut idag, vi får ta nya tag.

//Robban, Anton, Dan & Robin

Referat: Grimsås IF - Sjötofta IF
Sista seriematchen
2022-10-04 08:20

Grimsås IF - Sjötofta IF 6-0 (2-0)
I den sista seriematchen för året kom Sjötofta på besök. Vi behövde vinna samtidigt som Rångedala behövde tappa poäng för att vi skulle gå direkt till kval. Nu vann Rångedala, men senare på eftermiddagen fick vi besked från förbundet att de avsagt sig kvalplatsen mot en avgift och vi fick den om vi ville. Vi tackade ja till kvalet och det börjar nu på lördag borta mot div.6 laget Levene/Skogslunds IF kl.15:00. De håller till strax utanför Vara.

Matchen då, vi gjorde 1-0 efter 11 minuter på samma sätt som skett tidigare. Simon "Berra" Berntsson gör sin patenterade överstegsfint och dundrar in bollen ribba in. Sen dröjer det till minut 40 innan "Basse" Folke hittar Jakob Falk med en passning snett inåt bakåt och Falk placerar in 2-0. Jakob som jagade skytteliga-ledaren Carl Johansson från Tranemo IF står nu på samma antal mål (19), Falk har 45 min. på sig att göra ett mål till för att vinna Ulricehamn-sexans skytteliga!

Efter 71 minuter är "Hagge" Haugeröd framme och petar in en retur till 3-0 & fyra minuter senare får "Basse" bollen i straffområdet och placerar in 4-0 lågt vid stolpen. Falk då? Jo, han söker skottlägen flera gånger och när matchklockan står på 79 min. drar han en försvarare utanför straffområdet och trycker till bollen med en stenhård vrist till 5-0, hans 20 mål & skytteligavinsten är ett faktum. Grattis Jakob!!

Sen i minut 87 får vi ett inkast på mittplan som Hampus Björk kastar långt och hårt till en fristående Ludvig Johansson i offensivt straffområde. Han springer mot mål från kanten och spelar bollen förbi målvakten till Eric "Barret" Martinsson som har öppet mål där han lägger bollen "iskallt" ribba in! Vårt sjätte mål för dagen och Erics första för året sätter punkt på seriespelet. Nu ser vi fram emot kvalet!!

Grimsås IF - Ljungsarps IF 6-0 (2-0)
Matchen mot Ljungsarp som flyttades från i fredags till igår måndag slutade till sist med en 6-0 seger för oss. Ljungsarp som för dagen hade fått ihop fyra avbytare hade inte så mycket att säga till om. En blöt plan gjorde att vi inte fick ordning på passningsspelet från en början och det dröjde till minut 25 innan Simon "Berra" Berntsson tog saken i egna händer och på sitt karaktäristiska sätt gjorde han en blixtsnabb överstegsfint, gick förbi sin back och dundrade in 1-0 i nättaket.
9 minuter senar fick vi en frispark på mitten av deras planhalva som Emil Karlsson lyfter in i straffområdet, i den luftduellen når den gamle trotjänaren "Hagge" Haugeröd högre än både målvakt och försvarare och nickar in 2-0.

I andra halvlek gör Berra sitt andra mål på ungefär samma sätt som första, snabbt går han runt siste försvararen, men skjuter denna gång lågt, hårt och otagbart i bortre burgaveln.
I minuterna 72 samt 89 gör Jakob Falk 2 identiska mål, han springer fint i djupled in i straffområdet och får på första målet passet från "Basse" Folke och det andra målet assisteras av Hampus Björk. Båd gångerna tar han emot bollen och rundar målvakten för att rull in bollen i tom bur.
Däremellan gör Viktor Ekdahl 5-0 då han springer förbi sin försvarare och skjuter in bollen lågt via målvaktens händer.

Kvalplatsen är inom räckhåll, men vi måste vinna vår sista match samtidigt som Rångedala förlorar en av deras sista två matcher eller spelar två oavgjorda.

Jakob Falk

Referat: Hössna/Timmele - Grimsås IF
Hössna/Timmele - GIF 0-2 (0-1)
2022-09-19 17:27

Hössna/Timmele - Grimsås IF 0-2 (0-1)
En fin plan på Granvalla i Hössna bäddade för en helt ok match trots en rejäl regnskur strax innan matchstart. Vi hade det mesta av spelet i första halvlek, men fick inte till det riktigt inne i straffområdet. Vi skapade många chanser, men gjorde bara mål på en av dem. David lyfter efter 15 min. en fin chip till Falk som springer ifrån sin försvarare och rundar duktige Samuel Dungel i hemmamålet för att sen rulla in bollen innan siste försvararen hinner hem. Ett snyggt mål!
Hössna/Timmele krigar på och har ibland ett bra spel, men de skapar inga större farligheter. Delvis pga vår backlinje som för dagen var bra.

Vi leder med 0-1 i halvtid och pratar om att vi ska fortsätta trumma på, men ett par minuter in i andra halvlek får David sitt andra gula kort och blir utvisad. Lite svårt att ta då det blir till av en sen liknande tackling som hemmalaget gjort 3-4 ggr i första halvlek utan varningar!?
Hemmalaget får lite blodad tand och trycker tillbaka oss en hel del men skapar bara några halvchanser som de bränner. Det hade nog sett annorlunda ut om den gamle anfallaren Johan Einarsson varit ombytt istället.
Efter en stund tar vi tag i det igen samtidigt som de kroknar lite och vi kommer upp i fler anfall. Matchen står och väger, alla spelare är rejält trötta och i matchens sista minut får vi en hörna som dimper ner efter en luftduell mitt framför fötterna på det mest rutinerade som finns på plan, Henrik Haugeröd. Först försöker han klacka in bollen, det går inte utan tar på en försvarare, han får dock returen till sig och lägger in bollen mellan två spelare till 0-2. Skönt!

Rångedala vann även dom så efter nästa helg vet vi förutsättningarna inför den sista omgången då det avgörs vem av oss två som går till div.5-kval.