SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bli medlem i Grimsås Idrottsförening
BLI MEDLEM
Senior
Referat: Rångedala IK - Grimsås IF
Rångedala IK - Grimsås IF
2022-06-29 08:04, Senior

Rångedala IK - Grimsås IF 5-2 (3-1)
Angående matchen i måndags vill jag ge ALLA som var med en stor eloge för insatsen i värmen. Vi hade tyvärr för många borta (4 ordinarie plus Leo som fick bryta i halvtid), men med lite flyt kunde vi krigat till oss en poäng. Rångedala var lite för rutinerade och tunga för oss. Trodde vi var på gång vid 3-2, men orken tröt.

Vid 1-0 efter 4 min. var vi inte beredda på en snabb kort hörna som till slut kom till en omarkerad spelare på bortre som enkelt nickar in bollen. 2-0 i 30:e min. har vi dålig markering på, men 3 minuter efter det gör vi 2-1 genom David som blev frispelad av Berra! Då får vi lite momentum, men ger dem en hörna 2 minuter innan paus och tappar markering (igen) på bortre så de gör 3-1.

I andra står det och väger lite och de blir mer o mer trötta. I minut 59 tar David upp bollen på deras planhalva och drar till ett långskott med go ytterskruv från 25-30 meter, 3-2 & nu har vi mest boll, men får inte till så många farligheter. Istället kroknar vi i slutet och på 2 minuter (82 o 83) gör de först 4-2 på ett långt inlägg där en av deras spelare står helt fri och nickar in den till en ännu mer fri spelare mitt framför mål och han kan slå in den alldeles för enkelt. Sista målet gör de efter ett friläge.

Matchens lirare i GIF blir idag Simon Berntsson som sprang otroligt mycket i 30-gradig värme!

Nu är det sommaruppehåll och sen får vi se hur hösten blir, orkar Tranemo hålla uppe sin energi eller går de också på någon nit innan vi möts i september. Oavsett vad så är de nu skyhöga favoriter till att vinna serien...


Matchens GIF-gubbar går till:

Simon Berntsson

Robin Ekdahl

Kevin Lidh


//Robban, Anton, Dan & Robin

Senior
Referat: Sjötofta IF - Grimsås IF
Sjötofta IF - Grimsås IF
2022-06-19 19:02, Senior

Sjötofta IF - Grimsås IF 1-7 (0-4)
Vi trodde på en tuff match som det brukar vara mot Sjötofta borta, men kommer ut med en helt annan inställning än senast mot Ljungsarp. 3 poäng och många viktiga mål gör vi där vi börjar med 0-1 efter 5 min. Det är Falk som är framme och slår in en retur efter ett skott av Melvin Örn.
Därefter gör Melvin ett äkta hattrick på endast sju minuter. Hans första gör han efter en solorajd, det andra är han påpassligt framme vid miss i kommunikationen mellan deras målvakt och back. Hattricket fullbordas sen i 15:e minuten efter ett snabbt, långt inkast av Hampus Björk och Melvin placerar in bollen jämte målvakten. John i målet gör några otroligt bra räddningar och håller dem borta från målprotokollet i första halvlek!

0-4 i paus och vi snackar om att vi måste ha fokus uppe och att det viktigaste är att försöka hålla nollan, men vi tillåter Sjäta komma upp i anfall på anfall och backlinjen är inte synkad samt pressen på mitten uteblir. Vi står emot trots allt och i den 57:e min. slår vi upp en långboll som studsar över två försvarare, Falk läser detta och får ett friläge, målisen går ut men Falk placerar in 0-5 via stolpen! 2 min. senare hittar Leo en lucka mellan deras ytterback och mittback till Simon Berntsson som startat en löpning i djupet, "Berra" kommer fri och dundrar upp bollen i nättaket.
Efter 67 min. tröstmålar dom när vi är lite slappa i pressen utanför eget straffområde.
Sista målet kommer i minut 78 då Falk får en boll på kanten, han drar till en vänster långt utifrån som fint seglar över målvakten (som står långt ut) in i mål...

Tyvärr lite smolk i glädjebägaren då domaren för dagen provocerar oss genom att inte blåsa två solklara straffar samt tre frisparkar, utan istället börjar vifta med kort sista tio varav en utvisning och ja man borde kanske stå emot när man leder, men när det är SÅ uppenbara fel då orkar man faktiskt inte!!


Matchens GIF-gubbar går till:

Melvin Örn

John Östlund

Leotrim Alija


// Robban (Dan & Robin)

Senior
Referat: Ljungsarps IF - Grimsås IF
Ljungsarps IF - Grimsås IF
2022-06-14 17:44, Senior

Ljungsarps IF - Grimsås IF 0-4 (0-1)
På Vallskoga i söndags började vi med en tyst minut för nyss bortgångne Håkan Pettersson som varit tränare många år i både Grimsås och Ljungsarp. Han tränade även Nittorp IK´s damlag. Håkan som bodde i Grimsås var ett välkänt ansikte på kommunens olika fotbollsanläggningar som han ofta besökte. Ett fint, hedrande minnestal hölls av Torbjörn "Tjoba" Selin, TACK!

Ang. matchen så var det en kortklippt plan vi spelade på. Dock var den lite ojämn så det blev studsigt och svårspelat. Vi hade mest boll och spelade runt för mycket utan att gå framåt. Vi slog lite långbollar mot Henrik Haugeröd som normalt sett är bra på huvudet, men den här dagen mötte han sin överman Lars Gabrielsson (förmodligen seriens bästa mittback)
Efter en dryg halvtimme fick vi en frispark på deras planhalva som Kevin Lidh lyfte in på bortre stolpen, Lars G var inte i närheten utan Hagge dyker upp och gör 0-1.

Detta står sig halvleken ut och i paus gör vi 2 byten samt säger att vi ska spela mer längs marken. Spelet blir bättre, Ljungsarp blir tröttare, men det dröjer till minut 77 innan Melvin Örn rullar in 0-2 efter en fin framspelning av Kevin Lidh... igen!!?? 🙂
Sedan går Hagge och Lars upp i en nickduell där de skallar ihop, Hagges panna träffar olyckligt Lars på ögonbrynet som spricker och han måste tyvärr bryta. Nu blir det än tyngre för dem och när Viktor Ekdahl i den 83:e minuten sätter fart på kanten går det alldeles för fort för deras siste försvarare Karl Larsson, Viktor placerar in 0-3 i ett friläge. Målskyttet avslutas som det började, Hagge Haugeröd gör 0-4 efter ett fint samarbete med Ludvig Johansson där de väggspelade sig igenom Ljungsarps försvar.


Matchens GIF-gubbar går till:

Henrik Haugeröd

Kevin Lidh

Melvin Örn


// Robban, Anton, Dan & Robin

Senior
Referat: Grimsås IF - Hössna/Timmele
Grimsås IF - Hössna/Timmele
2022-06-02 13:04, Senior

Grimsås IF - Hössna/Timmele 4-0 (0-0)
Vi börjar matchen med tre ordinarie spelare borta (målvakten John, Simon Berntsson och Jakob Falk), men med den breda trupp vi har får tre andra chansen från start. Bl.a andremålisen Gabriel Snäll som även får hålla nollan, dock blev han inte utsatt för några större prov, men ändå...
I första halvlek har vi mycket boll, men har ändå svårt att sätta passningarna rätt i sista tredjedelen på den blöta och hala planen. De chanser vi skapar är deras målvakt bra med på och räddar dem i första.

I paus är det lite frustrerat eftersom vi har sånt övertag men inte lyckats göra något mål, vi har dock en go känsla och säger att vi ska ha tålamod och bara köra på. Vi gör ett byte och ändrar lite positioner, Emil Karlsson kommer in i backlinjen och vi flyttar fram rutinerade Henrik "Hagge" Haugeröd i anfallet där han gjort många säsonger tidigare i karriären. Ett lyckat drag vill det visa sig, endast 2 minuter in i halvleken nickar han in en retur i tom kasse. Nu får vi ett helt annat anfallsspel när ettan kommit, men det dröjer till den 61:a minuten innan 2-0 kommer. Det är Hagge som blev fälld i straffområdet och Melvin Örn rullar säkert in bollen till höger om målvakten som gick åt vänster. I en tilltrasslad situation i minut 75 får Leotrim Alija bollen i straffområdet ovanför straffpunkten och gör en skottfint med högern förbi en försvarare och sen tryck han upp en vänster i nättaket till 3-0, snyggt! När klockan nått 83 minuter avslutas målskyttet genom Hagge som skjuter ett skott som målvakten räddar men han är framme på returen som han drar upp i nättaket från snäv vinkel och 4-0 är ett faktum.

Även om spelet inte funkade klockrent i första så släppte det till slut, det gäller att spela HELA matchen. Härligt med nollan och tre nya poäng, nu är det lite längre uppehåll innan vi möter vi möter Ljungsarp på Vallskoga den 12 juni.


Matchens GIF-gubbar går till:

Henrik Haugeröd

Kevin Lidh

Simon Wernerhag


// Robban, Anton, Dan & Robin

Senior
Referat: Tranemo IF - Grimsås IF
Tidig seriefinal
2022-05-27 09:37, Senior

Tranemo IF - Grimsås IF 2-0 (1-0)
I den tidiga seriefinalen kom vår första förlust. Vi mötte Tranemo borta på deras B-plan (konstgräs) och det hade vi svårt att komma in i. Bollen fastnade, studsade mer och rullade snabbare än vad vi är vana vid. Hemmalaget var däremot mer bekväma med det, men personligen tycker jag fotboll ska spelas på naturgräs. Dock är konstgräs ett bra komplement vintertid.
Tranemo börjar i ett bra tempo och är hetare än oss, men skapar inte så mycket chanser. 1-0 kommer till av en hög boll in i straffområdet där deras forward når högst och får till en lös, men välplacerad nick intill stolpen. Trots deras spelövertag i första halvlek står det bara 1-0 vid halvtid.

Vi pratar ihop oss i paus och spelar på ett helt annat sätt i andra, vi kommer till mer anfall och stressar dem till felpass. Vi har 2-3 jättelägen att kvittera, men deras duktige målvakt Richard Josefsson räddar dem gång på gång, dock borde vi gjort något mål på de lägena vi skapade. Istället får de en hörna närmare slutet där vi tappar markering på bortre, en av deras spelare nickar in den mot mål och en annan av dem når högst som resulterar till 2-0.
Efter detta går musten ur oss lite och vi orkar inte forcera framåt så mycket, men det är bara att gå vidare. Ingenting är avgjort, det är många matcher kvar och vi ska möta dem igen i höst, hemma på Grimsborg, på naturgräs!


Matchens GIF-gubbar går till:

Simon Berntsson

Simon Wernerhag

Ludvig Johansson


// Robban, Anton, Dan & Robin

Senior
Referat: Grimsås IF - Dannike IK
Grimsås IF - Dannike IK
2022-05-22 12:36, Senior

Grimsås IF - Dannike IK 12-2 (5-0)
I fredags spelade vi den flyttade matchen från i onsdags mot Dannike. De ville flytta matchen pga att de har lite spelare som pluggar på annan ort och vi gick med på detta för att visa "good will". Vi tänkte att vi får verkligen vara på tå när de kommer med bästa laget, men skillnaden på kvalitet syntes tidigt i matchen! Redan i den 3:e minuten slår Hampus Björk en perfekt chip över deras backlinje till Basse Folke som börjat springa på djupet och i friläge rullar in 1-0. Sen dröjer det till den 27:e minuten när vi får en hörna som Jakob Falk tar emot, kickar upp i luften och slår in 2-0 på volley (lite inomhus-lir som han gillar) Förövrigt en inövad variant enligt hörnläggaren Simon "Berra" Berntsson.
Endast en minut senare backcheckar David Johansson riktigt bra, bryter deras anfall, vänder upp snabbt och lägger en boll i djupled längs marken till "Basse" som rullar in 3-0 jämte målvakten. I den 32:a och 34:e minuten gör Falk hattrick, vid 4-0 gör han en tunnel på målvakten i ett friläge och 5-0 blir till av en bra, placerad frispark.

I halvtid är det såklart glatt i omklädningsrummet, men vi säger att vi måste behålla fokus och fortsätta köra på. Vi gör vårt första byte där "Berra" Berntsson vilar lite och in kommer hans svåger Simon Josefsson 🙂
När matchklockan står på 56 minuter slår vi ett för löst hemåtpass där deras forward hinner före John i målet och kan rulla in 5-1. Onödigt att bjuda på, men endast 2 minuter senare gör Falk sitt fjärde mål för dagen till 6-1. Med ca en halvtimme kvar har vi bara gjort hälften av dagens mål och i minut 63 får Viktor Ekdahl bollen på mittplan och sätter fart framåt, han gör ett par gubbar och får de två sista försvararna att springa ihop innan han gör 7-1 efter ett mycket snyggt solo. Nu har vi feeling och många vill göra mål, en av dem är "Berra" som har kommit in igen där han har två gyllene minuter i 68-69:e där han identiskt dribblar förbi 3-4 gubbar och skjuter distinkt in 8-1 samt 9-1. Med 20 minuter kvar tror vi såklart på tvåsiffrigt och när vi byter in Basse igen efter att han har vilat lite i minut 75 säger jag (Robban) "-In och sätt tian nu". En minut senare är det ett faktum då han får bollen i utkanten av straffområdet och chippar in bollen i bortre burgaveln.
Men 5 minuter efter det, i 81:a minuten, får tyvärr inbytte målvakten Gabriel Snäll se 10-2 rulla in i mål efter ett tamt, stillastående försvar. Viss frustration finns på bänken, men det är tyvärr svårt att behålla fokus alla 90 minuter när man är så överlägsen. När klockan står på 86 minuter snappar Simon Wernerhag upp en retur och placerar in 11-2. Slutresultatet fastställer Falken med sitt femte mål för dagen, det är ett hårt, välplacerat skott från 7-8 meter utanför straffområdet.


Matchens GIF-gubbar går till:

Jakob Falk

Kevin Lidh

Sebastian Folke


// Robban, Anton, Dan & Robin

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Senior, 29/06 08:04 
Senior, 19/06 19:02 
Senior, 14/06 17:44 
Senior, 02/06 13:04 
Senior, 27/05 09:37 
Senior, 22/05 12:36 
 
Sponsorer
Gräsroten