SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bli medlem i Grimsås Idrottsförening
BLI MEDLEM
Nytt datum för A-lagets match (Herrar)
2022-05-16 13:37

Matchen som skulle spelats nu på onsdag mot Dannike är flyttad till fredag 20/5 kl.19:00.

Vi ses på Grimsborg!

Senior
Referat: Marbäcks IF - Grimsås IF
Marbäcks IF - Grimsås IF 0-3 (0-2)
2022-05-13 14:09, Senior

Marbäcks IF - Grimsås IF 0-3 (0-2)
Senaste matchen mot Månstad innehöll otroligt många hörnor, i denna match mot Marbäck blev det ofantligt många offsider. Tyvärr hade domarn inte riktigt koll på den regeln, men det tackade vi för i den 5:e minuten när Jakob Falk stod vid straffpunkten och tog emot ett skott utifrån, vände upp och snyggt placerade in 0-1 i den kanske mest riktiga offsidesituationen på hela matchen. Även när vi hade 3-4 meter tillgodo blåste han offside flera gånger. Det är inte ofta man klagar på domaren efter en vinst, men båda lagen tyckte samma och det var mer skönt när matchen var över än glädje över vinsten.
0-2 gör Viktor Ekdahl i minut 22 efter att Sebastian Folke tagit sig förbi på kanten och i straffområdet spelar han snett inåt bakåt, där Viktor placerar in bollen förbi målvakten med vänsterfoten.

Vi får inte till något bra spel på den lite ojämna planen, men efter 10 minuter i andra får "Basse" Folke bollen utanför deras straffområde och utmanar den sista backen. Basse "bjuder på korv" och ger försvararen både ketchup, senap och bostongurka där backen säkert fortfarande undrar vilket håll han står på. Slutresultatet är ett faktum och vi spelar egentligen bara av matchen utan att förstå vad som är tillåtet och inte... T.ex. i slutminuterna när Henrik Haugeröd har ett friläge och precis ska skjuta får en tackling i ryggen och faller över bollen, vi väntar på signal och målchansutvisning, men domaren låter spelet gå. 30 sekunder senare får Marbäck en frispark vid mittplan efter en likvärdig fast lösare tackling.
Ibland är det märkligt men vi är glada för tre poäng och att åter igen hålla nollan.


Matchens GIF-gubbar går till:

John Östlund

Hampus Björk

Simon Wernerhag


// Robban, Anton & Dan

Senior
Referat: Grimsås IF - Månstads IF
Målkavalkad på Grimsborg
2022-05-07 13:26, Senior

Grimsås IF - Månstads IF 10-0 (6-0)
Mmm segerns sötma!!
Det jag är mest glad, stolt och nöjd över är att vi fortsatte spela i 90 min. Även ersättarna går in och visar att de vill slåss om en startplats.
Det finns mål och sen finns det mål... om inte alla så var de flesta riktigt snygga och jag kommer inte rangordna dem då de är lika mycket värda allihop i slutet av serien. 1-0 gör Sebastian "Basse" Folke i 11:e minuten, 2-0 av Melvin Örn kommer i 23:e och 3-0 i 28:e av Viktor Ekdahl efter fin löpning på kanten av Hampus Björk som sen spelar snett inåt bakåt. De bägge höll för övrigt deras vänsterback i gång ordentligt!
Sen avslutar vi halvleken med tre snabba mål genom Basse i 41:a, Viktor E i 43:e och Simon Berntsson på straff i 45:e efter att Jakob Falk blivit fälld.

I halvtid är det glatt i omklädningsrummet men vi bestämmer oss för att köra på och Kevin Lidh säger sanningen (som det visar sig senare)
"- Vi går för nollan och tvåsiffrigt grabbar"
Efter 3 minuter i andra gör Melvin sitt andra mål till 7-0. Därefter dröjer det till 75:e minuten innan inbytte Ludvig "Ludde" Johansson slår en riktigt fin krossboll till David Johansson som tar med bollen in i straffområdet och trycker in den i bortre burgaveln. Två minuter senare får Ludde själv komma med i målprotokollet när Basse spelar snett inåt bakåt!👌 Basse avslutar målskyttet genom att göra hattrick till 10-0, detta efter en fenomenal genomskärare av Simon B!


Matchens GIF-gubbar går till:

Sebastian Folke

Melvin Örn

Hampus Björk


// Robban, Anton & Robin

Senior
Referat: Grimsås IF U (9:9) - Länghems IF
GIF U - Länghem
2022-05-03 21:23, Senior

Grimsås IF U - Länghems IF U  0-2 (0-1)
På måndagskvällen tog vårt U-lag emot Länghem på Grimsborg. Ett mer rutinerat lag jämfört med vårat och det märktes på hur man höll bollen inom laget bättre än oss. Det var inget skönlir pga en grön, men ojämn plan. Vi hoppas den blir lite jämnare tills på fredag när A-laget har hemmapremiär.

Länghem är starkare och har mer boll än oss i första halvlek och leder rättvist med 0-1. I andra halvlek spelar vi bättre och matchen blir jämnare, vi skapar några lägen bl.a genom 14-årige Valon Dujaka som sprang bra både offensivt och defensiv. Vi borde satt någon av chanserna kanske, men istället gör Länghem 0-2 på en av deras chanser. Vi sliter hårt och behöver göra en hel del byten pga olika anledningar. En del får spela längre än vad som var planerat, t.ex Henrik "Hagge" Haugeröd som spelade 90 istället för 45, men är man evigt ung så är man 😉

All heder till alla som slet hårt och försökte så gott de kunde, men vi räckte inte till i denna match.


Matchens GIF-gubbar går till:

Valon Dujaka

Henrik Haugeröd

David Johansson


//Robban, Anton, Dan & Robin Lid

Senior
Referat: Grimsås IF - Rångedala IK
Tuff seriepremiär
2022-04-24 11:26, Senior

Grimsås IF - Rångedala IK 2-1 (1-0)
Då var seriepremiären avklarad!
Vi mötte Rångedala på Tranehovs konstgräs pga att gräset på Grimsborg inte är riktigt i ordning och det var en solig, men blåsig lördag eftermiddag när vi spelade. Vi börjar med att i den 2:a minuten få till ett riktigt fint klapp klapp spel på mittplan med hårda bra pass rätt på foten hos 3 spelare, Simon Berndtsson till Sebastian Folke och sen vidare till Jakob Falk som får den sista passningen strax utanför straffområdet där han gör en suverän medtagning in i straffområdet och på andra touchen dundrar in 1-0.
Vi fortsätter spela bra med snabbt bolltempo och bra rörelse i laget. Tyvärr i andra delen av halvleken börjar vi slappna av och tappar fokus, då tar Rångedala över och skapar lite tryck utan att göra mål.

Vi pratar i halvtid om att vi måste vara fokuserade hela tiden och börja spela med mer marginal igen. Tyvärr tappar vi direkt fokus i den 51:a minuten när deras målvakt slår en lång utspark som vi missbedömer och sedan har vi inget understöd när deras anfallare tråcklar in 1-1.
Efter detta böljar det fram och tillbaka och matchen kunde slutat hur som helst, vi gör några byten och ett av dem är efterlängtat! Med 20 min. kvar byter vi in evigt unge Henrik "Hagge" Haugeröd som gör sina första minuter sedan han slet av hälsenan i höstas. Hagge behöver bara några minuter på sig för att fixa en straff i minut 76, den tar Simon Berndtsson hand om, men målvakten gör en bra räddning utan att lyckas hålla bollen. "Berra" är först på returen och slår in segermålet 2-1!
Vi har någon chans att göra 3-1, men det avslutas med att de har några farliga hörnor utan att resultera i mål. Väldigt skönt som sagt med en seger i premiären, det var lite nerver samt halvskador med i spelet så flera av killarna har mer att ge och få ut, det är bara att köra på!

Nästa match är hemma mot Månstad fredagen den 6 maj.


Matchens GIF-gubbar går till:

Kevin Lidh

Ludvig Johansson

Leotrim Alija


// Robban, Anton & Dan

Grimsborg —> Tranehov
2022-04-21 09:27

Det närmar sig seriepremiär för herrarna. Laget är redo men tyvärr inte planen. 🥵 Därför flyttas lördagens premiärmatch från Grimsborg till Tranehov.💛🖤 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Senior, 07/05 13:26 
Senior, 03/05 21:23 
Senior, 24/04 11:26 
Senior, 20/04 08:18 
Senior, 31/03 11:10 
 
Sponsorer
Gräsroten