Bli medlem i Grimsås Idrottsförening
Referat: Grimsås IF - Ljungsarps IF
Grimsås IF - Ljungsarps IF
2022-09-27 14:14, Senior

Grimsås IF - Ljungsarps IF 6-0 (2-0)
Matchen mot Ljungsarp som flyttades från i fredags till igår måndag slutade till sist med en 6-0 seger för oss. Ljungsarp som för dagen hade fått ihop fyra avbytare hade inte så mycket att säga till om. En blöt plan gjorde att vi inte fick ordning på passningsspelet från en början och det dröjde till minut 25 innan Simon "Berra" Berntsson tog saken i egna händer och på sitt karaktäristiska sätt gjorde han en blixtsnabb överstegsfint, gick förbi sin back och dundrade in 1-0 i nättaket.
9 minuter senar fick vi en frispark på mitten av deras planhalva som Emil Karlsson lyfter in i straffområdet, i den luftduellen når den gamle trotjänaren "Hagge" Haugeröd högre än både målvakt och försvarare och nickar in 2-0.

I andra halvlek gör Berra sitt andra mål på ungefär samma sätt som första, snabbt går han runt siste försvararen, men skjuter denna gång lågt, hårt och otagbart i bortre burgaveln.
I minuterna 72 samt 89 gör Jakob Falk 2 identiska mål, han springer fint i djupled in i straffområdet och får på första målet passet från "Basse" Folke och det andra målet assisteras av Hampus Björk. Båd gångerna tar han emot bollen och rundar målvakten för att rull in bollen i tom bur.
Däremellan gör Viktor Ekdahl 5-0 då han springer förbi sin försvarare och skjuter in bollen lågt via målvaktens händer.

Kvalplatsen är inom räckhåll, men vi måste vinna vår sista match samtidigt som Rångedala förlorar en av deras sista två matcher eller spelar två oavgjorda.

Simon Berntsson

Hampus Björk

Jakob Falk

//Robban, Anton, Dan & Robin

Matchen ikväll är inställd
2022-09-23 13:06

Tyvärr är matchen GIF - Ljungsarps IF inställd pga manfall för bortalaget. Matchen kommer istället att spelas 26/9 kl 19:00.

Bäddat för fest
2022-09-21 20:27

Referat: Hössna/Timmele - Grimsås IF
Hössna/Timmele - GIF 0-2 (0-1)
2022-09-19 17:27, Senior

Hössna/Timmele - Grimsås IF 0-2 (0-1)
En fin plan på Granvalla i Hössna bäddade för en helt ok match trots en rejäl regnskur strax innan matchstart. Vi hade det mesta av spelet i första halvlek, men fick inte till det riktigt inne i straffområdet. Vi skapade många chanser, men gjorde bara mål på en av dem. David lyfter efter 15 min. en fin chip till Falk som springer ifrån sin försvarare och rundar duktige Samuel Dungel i hemmamålet för att sen rulla in bollen innan siste försvararen hinner hem. Ett snyggt mål!
Hössna/Timmele krigar på och har ibland ett bra spel, men de skapar inga större farligheter. Delvis pga vår backlinje som för dagen var bra.

Vi leder med 0-1 i halvtid och pratar om att vi ska fortsätta trumma på, men ett par minuter in i andra halvlek får David sitt andra gula kort och blir utvisad. Lite svårt att ta då det blir till av en sen liknande tackling som hemmalaget gjort 3-4 ggr i första halvlek utan varningar!?
Hemmalaget får lite blodad tand och trycker tillbaka oss en hel del men skapar bara några halvchanser som de bränner. Det hade nog sett annorlunda ut om den gamle anfallaren Johan Einarsson varit ombytt istället.
Efter en stund tar vi tag i det igen samtidigt som de kroknar lite och vi kommer upp i fler anfall. Matchen står och väger, alla spelare är rejält trötta och i matchens sista minut får vi en hörna som dimper ner efter en luftduell mitt framför fötterna på det mest rutinerade som finns på plan, Henrik Haugeröd. Först försöker han klacka in bollen, det går inte utan tar på en försvarare, han får dock returen till sig och lägger in bollen mellan två spelare till 0-2. Skönt!

Rångedala vann även dom så efter nästa helg vet vi förutsättningarna inför den sista omgången då det avgörs vem av oss två som går till div.5-kval.

Hampus Björk

Kevin Lidh

Emil Karlsson

//Robban, Anton & Dan

Halloweensprånget 2022
2022-09-13 09:52

Referat: Grimsås IF - Tranemo IF
Grimsås IF - Tranemo IF 1-1 (0-0)
2022-09-12 07:34, Senior

Grimsås IF - Tranemo IF 1-1 (0-0)
Toppmatch mot serieledarna inför 275 åskådare i vår sponsormatch.
Tranemo kom till Borgen med 13 raka segrar, det ville vi sätta stopp för och vi ställde upp med bästa tänkbara lag där alla hade rätt inställning och visade vilja hela matchen. Det var en riktigt bra div.6 match med två bra, spelande lag. Vi radade upp några farligheter direkt i början av matchen men kom inte till rätta med avsluten. Vi fortsatte dock att spela med rörelse och vilja, bortalaget fick inte till så mycket i den första halvleken. I andra halvlek får Tranemo en hörna i den 48:e minuten som lyfts in nära mål och går direkt i mål efter att John i målet fick en knuff så han kom ur balans. Domaren, som för dagen i övrigt var bra, borde kanske blåst där.

Efter detta fortsätter vi ändå att jobba på och matchen står o väger lite, Tranemo har spelat upp sig, men i minut 55 startar vi ett anfall på egen planhalva och bollen går som på ett snöre mellan 2-3 spelare och till sist får David Johansson bollen i en djupledslöpning på kanten och han i sin tur slår ett tidigt lågt inlägg till Jakob Falk som "chippar" in 1-1 förbi en utrusande målvakt. Riktigt snyggt spelmål. Sista halvtimmen är jämn där båda lagen har några halvchanser men Tranemo är närmast med 2 bollar som gick precis utanför stolpen. Sett över hela matchen tycker vi att det är ett rättvist resultat, men skönast av allt är att vi bröt Tranemos segersvit!

Jakten på kvalplatsen fortsätter, det vore kul att hänga på Tranemo upp i femman, för serien vinner de. De har tre matcher på sig...

Emil Karlsson

Henrik Haugeröd