Kom och lek

Gåfotboll
2024-01-09 10:39

Inbjudan - Grimsås IF startar Gåfotboll

Gåfotboll är precis vad det låter som, fotboll där utövarna går istället för att springa.

Vart: Idrottshallen Grimsås

När: Onsdagar kl 17-19

Start: den 10 januari

Alla som vill är välkomna både herrar och damer.

Det som kommer att krävas det är medlemskap i Grimsås IF.

Då gäller licensförsäkringen som idrottsföreningen har.

Nyfikna, ja såklart…

Kom absolut och prova på. Mer information på plats.

Anmälan till kansliet kansli@grimsasif.se, 032574395

Alternativt på plats den 10 januari

Välkomna

Styrelsen Grimsås IF, samt Era ledare Tomas W & Lennart H

Nedan är lite kommentarer från nätet från deltagare på andra orter i Sverige har fällt om gåfotbollen.

Jag kör utomhusgym också efter varje träning. Men det här [gåfotboll] är ju mycket roligare, det är ju mer lek ... och du träffar ju folk. På gymmet träffar du inte så många om man säger så, alla håller sig för sig själva. Så det här ger mycket mer

Jag kan säga till dig att jag tycker att det är veckans höjdpunkt. Jag längtar efter torsdagar! Förut så längtade man efter fredagar när man jobbade, att det var helg. Nu längtar jag till torsdagar till gåfotbollen.

Jämför med gymträning och löpning när han ska förklara varför han började med gåfotboll: Varför jag började ... Jag kände att jag kanske kunde hitta en motionsform som kunde passa mig, som jag inte skulle känna va tråkig som jag tycker gymmet är, ”jävligt tråkigt”. Men jag springer inte gärna utan kan gå raskt och så men det är inte så kul. Men fotboll är så ”jävla roligt”.

”Vi har en som blev änka, för två år sedan var det väl, men hon började för ett år sedan. Hon visste knappt vad fotboll var och det vet hon fortfarande inte. Hon är med varje gång! Alltså jag tycker hon är den största hjälten utav alla! Hon vet fortfarande knappt vilket håll vi spelar åt, men hon tycker det är så roligt med fikastunderna efteråt och är med i gänget liksom.”

När blir man för gammal för idrott? Två svenska studier har tittat närmare på det växande fenomenet gåfotboll, där vissa spelare är över 80 år.
– Det finns många fördomar om äldre. Även hos äldre själva. De som hittat till gåfotboll har fått ett uppvaknande. De vill aldrig sluta spela, säger Inger Eliasson docent i pedagogik.

Det finns många fördomar mot äldre och om vem som kan idrotta i en förening. Fördomarna finns även hos de äldre själva, enligt Inger Eliasson. Men de som hittat till gåfotbollen har fått en annan syn, anser hon.

Senior, 17/10 13:46
Senior, 11/10 09:06