Aktivitetsinfo: Samling 17:45 på Tranehov för de som åker direkt!
Tidig seriefinal
2022-05-27 09:37

Tranemo IF - Grimsås IF 2-0 (1-0)
I den tidiga seriefinalen kom vår första förlust. Vi mötte Tranemo borta på deras B-plan (konstgräs) och det hade vi svårt att komma in i. Bollen fastnade, studsade mer och rullade snabbare än vad vi är vana vid. Hemmalaget var däremot mer bekväma med det, men personligen tycker jag fotboll ska spelas på naturgräs. Dock är konstgräs ett bra komplement vintertid.
Tranemo börjar i ett bra tempo och är hetare än oss, men skapar inte så mycket chanser. 1-0 kommer till av en hög boll in i straffområdet där deras forward når högst och får till en lös, men välplacerad nick intill stolpen. Trots deras spelövertag i första halvlek står det bara 1-0 vid halvtid.

Vi pratar ihop oss i paus och spelar på ett helt annat sätt i andra, vi kommer till mer anfall och stressar dem till felpass. Vi har 2-3 jättelägen att kvittera, men deras duktige målvakt Richard Josefsson räddar dem gång på gång, dock borde vi gjort något mål på de lägena vi skapade. Istället får de en hörna närmare slutet där vi tappar markering på bortre, en av deras spelare nickar in den mot mål och en annan av dem når högst som resulterar till 2-0.
Efter detta går musten ur oss lite och vi orkar inte forcera framåt så mycket, men det är bara att gå vidare. Ingenting är avgjort, det är många matcher kvar och vi ska möta dem igen i höst, hemma på Grimsborg, på naturgräs!