Rångedala IK - Grimsås IF 2-1 (1-0)
2015-09-28 17:10
Emil, matchens stjärna
Ja, vad säger man! Det blev förlust mot Rångedala igår med 2-1 (1-0) och allt känns rätt tomt... Man är besviken på att inte ha chansen till kvalspel i sista matchen. Speciellt efter att släppa in 2-1 med endast 4 minuter kvar av matchen. Om 1-1 stått sig hade vi haft stora chanser till att få kvala uppåt, men det blev tyvärr inte så. Med lite distans till denna match kan vi ändå vara nöjda med säsongen som vi ska avsluta med att göra allt vi kan för att knipa 3:e-platsen. Vi har spelat rolig fotboll, varit mycket folk på träning, gjort många mål av många olika målskyttar och haft en härlig lagsammanhållning.
Att laget har en låg snittålder gör att framtiden ser ljus ut, det är bara att ta nya tag!!

Matchen då:

Den börjar i ett rätt bra tempo där Rångedala skapar mest, men vi står emot bra och kommer in i det efter ett tag. Den första kvarten smäller det rätt bra i närkamperna, det märks att det gäller något. Bägge lagen är "spelande" lag så det är rätt hög nivå  i spelet. I mitten av halvleken har vår vänsterback Simon Löf bollen på kanten och får en knuff i ryggen så han faller, men domaren blåser inte frispark utan deras kille vänder upp och slår en passning i djupet till en löpande forward som blir fälld i straffområdet varpå domaren blåser straff. Starka minnen drogs till matchen mellan Elfsborg - IFK Göteborg där Jonas Ericsson gjorde samma stora tabbe med att först fria i en situation och i duellen efter blåsa straff. Det känns väldigt avgörande för hela matchen när de gör 1-0 där. Vi går ner oss mentalt och det blir inte bättre av att domaren ändrade nivån på sitt dömande, MEN det gällde åt bägge håll. I andra ska vi vara glada att vår målvakt inte får rött kort efter en sen tackling utanför straffområdet bl.a. I början av andra blir en av deras spelare utvisad efter sitt andra gula kort och vi får spela med en man mer. Det är inte enkelt att göra det för man tror att det ska "gå lätt", men killarna gör det fantastiskt bra och vi tar över allt spel, rullar runt bollen på bra ytor så Rångedala får jaga mycket. I den 62:a minuten gör vi 1-1 med ett riktigt klassmål. Vi spelar upp till en innermittfältare som vänder upp och spelar ut bollen till vänsterbacken Simon Löf som kommit upp i banan, han i sin tur slår ett direktpass mellan målvakt och backlinje och där dyker Anton Ek upp och placerar in bollen jämte målvakten på ett tillslag. Vi fortsätter efter detta att ha mycket boll, vi kommer till en del avslut men inga riktigt farliga lägen. Det närmaste ett ledningsmål vi kommer är en frispark i ribban av Henrik Haugeröd. Det känns som att vi har kontroll" på läget och vi vet att 1-1 är ett bra resultat för oss, men som sagt, med 4 minuter kvar av matchen kommer kallduschen... Rångedala går upp i ett sporadiskt anfall och skrapar fram en hörna. På denna går deras långa mittback (som vi visste var bra på huvudet) upp och hörnan blir perfekt där han nickar in 2-1. Efter avspark gör vi ett tappert försök med att lyfta upp spelare i anfallet och lyfter in flera bollar i boxen. Vi får en riktigt bra chans genom en nick av Andreas Eriksson som jag än idag inte förstår hur målvakten lyckas rädda. På returen är Henrik "Hagge" Haugeröd ytterst nära att hinna före en försvarare, men där och då tog det stopp för en fantastisk höst och säsong.
Alla i truppen ska ha en stor eloge men Matchens Stjärna går till Emil Karlsson som stod rätt i positioner, spelade tufft & rejält, var spelbar och hade flera hårda bra uppspel.
Jag summerar det hela med att Rångedala gör mål på två fasta situationer, det är jämt i första halvlek och vi äger andra halvlek. Dock så handlar ju fotboll om att göra mål. Vi gratulerar Rångedala, som är ett riktigt bra lag, till kvalplatsen och jag gratulerar killarna i Grimsås IF som gjort en väldigt bra säsong i helhet!!